back to top
14.4 C
Konjic
23 Aprila, 2024

Obradović je sažeo dojmove nakon uvjerljivog poraza na startu Eurolige

Košarkaši Partizana neće po lepom pamtiti povratak u Evroligu, nakon što su na povratničkom debiju doživeli ubedljiv poraz na gostovanju Albi u Berlinu.

Trener crno-belih Željko Obradović pohvalio je protivnika posle meča.

Zaista želim da pohvalim Albu koja je odigrala zaista odličnu utakmicu. Od prve do zadnje sekunde sa vrlo jasnim idejama koje su implementirali. Igrali su kao tim, imali su 31 asistenciju. Odlučio je prvi dio bez ikakvog oklijevanja. Nakon toga im je sve bilo lakšenaveo je Obradović.

Iskusni stručnjak se osvrnuo i na to da se Partizan posle mnogo godina vratio u Evroligu.

Ovo je prva utakmica za moj klub nakon dugo vremena. Ovo je tek početak takmičenja, naravno da ovu igru ​​moramo iskoristiti za napredak. Igramo protiv odličnih timova svake sedmice. Takva je Alba. Sve su kaznilirekao je trener sa najviše trofeja na ovom takmičenju.

Druga četvrtina je svakako bila odlučujuća, kada je njemački tim napravio nevjerovatan niz i na kraju postigao čak 28 poena.

Jedina zamjerka mom timu je drugi koš kada smo imali samo jedan faul. Neprihvatljivo je ako želite da se borite za igru. To je bio deo kada smo primili 28 poena. Takve stvari se ne smiju ponavljatibio je jasan strateg Partizana.

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima