Crveni križ Konjic: Druga akcija dobrovoljnog darivanja krvi u četvrtak 16.03.2023.

0

Crveni križ Konjic organizuje drugu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u četvrtak 16.03.2023 godine. Akcija će se održati u “Srednjoj školi Konjic” u periodu od 11 do 17 sati. Akcija je za učenike završnih razreda i građanstvo.

“Ova akcija je edukativnog karaktera za završne razrede srednje škole. Na ovaj način želimo im približiti dobrobit davalaštva, želimo da znaju koliko je značajno da jedna doza krvi spašava tri života. To zapravo i jeste uloga Crvenog križa, promotivno djelovati i organizovati doborovoljno darivanje krvi” kazala je za radiokonjic.ba sekretarka CK Konjic Šaha Kurtović.

Svi koji žele darovati krv sa sobom moraju ponijeti ličnu kartu i ukoliko imaju knjižicu dobrovoljnog darivaoca. Hvala unaprijed u ime Crvenog križa Konjic – navodi se u obavještenju Crvenog križa Konjic.

Crveni križ Konjic/radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

14.03.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267