Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

Danas odlučujuća utakmica za Igman

33.kolo Premijer lige BiH: FK Sarajevo – FK Igman (17h)

FK Igman danas igra posljednju ovosezonsku utakmicu u Premijer ligi BiH sa FK Sarajevo, na stadionu Asim Ferhatović Hase. Igman u ovoj utakmici traži bodove spasa za ostanak u elitnom fudbalskom takmičenju naše države.

Pomoćni trener Igmana Dženis Ćosić za radiokonjic.ba je uoči utakmice izjavio da Igman svojim angažmanom i trudom zaslužuje da ostane u Premijer ligi BiH.

“Sigurno da je atmosfera narušena poslije poraza protiv Tuzla City-a. Dovedeni smo u nezgodnu situaciju zbog čega nam samo pobjeda odgovara protiv ekipe Sarajeva. Tako ćemo se postaviti, tako ćemo igrati, nadati se da ćemo uspjeti ostvariti pozitivan rezultat. Sigurno je da nije lahko i da nismo u nekoj povoljnoj situaciji, jer smo došli do toga da imamo sada nekoga poput Sarajeva. Sarajevo je osiguralo Evropu pobjedom protiv Veleža, pokazali su da je riječ o kvalitetnoj ekipi. Naravno da mi imamo svoje adute i nadam se da ćemo pokazati da svojim angažmanom i trudom zaslužujemo ostati u Premijer ligi” – istaknuo je Ćosić.

Kada je riječ o sastavu ekipe i spremnosti za predstojeću utakmicu Ćosić je naveo da Dupovac ne može nastupiti.

“Imamo situaciju da Amer Dupovac ne može da nastupa iz razloga što ima klauzulu u ugovoru o posudbi, gdje ne može da igra protiv Sarajeva. Ostali igrači su u dispoziciji i spremni. Momci su spremni da istrče na teren i pokažu najbolje” – naveo je Ćosić.

Ćosić, koji će danas voditi ekipu Igmana sa klupe, jer šef stručnog štaba Husref Musemić ima tri žuta kartona, osvrnuo se na sezonu.  

“Prva i druga polusezona su potpuno neuporedive iz prostog razloga jer smo imali gostujući teren na svojim domaćim utakmicama u prvoj polusezoni i to je otežavalo situaciju. Mi sada smo imali skoro popunjen naš stadion i to je olakšavalo i nama i igračima, i puno znači, pokazali smo kvalitetniju igru i kvalitetniji pristup. Po onome što smo do sada uradili sigurno zaslužujemo da budemo tu, ali naravno to moramo da ovjerimo u nedjelju i nadamo se da po svemu prikazanome, da ćemo tu i ostati” – zaključio je Ćosić.

danas odlučujuća utakmica za igman
Danas odlučujuća utakmica za Igman

radiokonjic.ba

28.05.2023

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima