12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Pronađeno tijelo nestale žene kod Stoca

U blizini Smrekove Glavice na predjelu Gornji Poplat kod...

Đoković otvorio teniski kompleks: Ovo je poseban dan za Visoko i tenis u BiH

Đoković je zajedno sa osnivačem Fondacije “Bosanska piramida sunca” Semirom Osmanagićem organizovao izgradnju ovog centra koji se sastoji od tvrdih i zemljanih terena.

“Ovo je poseban dan za Visoko i Tenis u BiH. Svi smo mi ovde veliki prijatelji i znamo se dugi niz godina. Hvala vam što ste došli da uveličate ovaj događaj”, rekao je Đoković na početku svog obraćanja, zahvalivši se svojim rivalima u narednim egzibicionim mečevima, Slovencu Aljažu Bedeneu, Hrvatu Ivanu Dodigu i Bosancu. teniserka Aldinu Šetkiću, piše Klix.

On je istakao da je otvaranje teniskog terena poseban osećaj koji se dešava samo jednom.

„Drago mi je što sam ovde prisutan. Nadam se da ćemo vam donijeti radost i užitak na ovim utakmicama. Puno nam je srce vidjeti veliki broj male djece. Igrat ćemo produženi set od do devet utakmica. Teren je savršen, hvala Semiru Osmanagiću. Sve najbolje”, dodao je Đoković.

Novak je podsetio da je za izgradnju kompleksa bilo potrebno 114 dana.

“U to vrijeme smo Semir i ja šetali i razmišljali da na ovom području napravimo jedan ili dva teniska terena koja bi bila korisna za tenisere dok su u Visokom. I evo ga za 114 dana. To može samo Semir”, rekao je Đoković i potom krenuo u pripreme za meč protiv Šetkića.

Prisutnima se obratio i Šetkić koji je zahvalio Aljažu koji je jutros napustio Ljubljanu.

Inače, uoči početka svečanosti tribine na jednom od terena bile su popunjene do posljednjeg mjesta. Među posjetiocima su bile i brojne poznate ličnosti. U Visoko su danas stigli Džanan Musa, Elmedin Konaković, Nermin Muzur, Samir Avdić, Dino Begić, Zoran Mamić, Enes Begović, Goran Karan, Hanka Paldum.

PROČITAJ:   Sloga do nogu potukla Leotar i upisala historijsku pobjedu u Premijer ligi BiH

“Očekujemo da će Đoković dolaziti češće i duže. Đoković je prepoznao sve što nudi Park Ravne 2. Nastao je kao mjesto za antistres, a sada imamo terene po uzoru na one sa Grand Slam turnira. Najbolji teniserka svijet to zaslužuje. Sve što traži, kao čovjek od principa i globalni brend, je tu. Sigurno je da će Visoko privući još više svjetski poznatih ljudi. Ove godine očekujemo 200.000 ljudi, a za nekoliko godina pola miliona ljudi”, rekao je Osmanagić danas okupljenim novinarima.

Manifestaciju otvaranja terena pratit će i bogat kulturno-umjetnički program, a dan nakon programa održat će se košarkaška utakmica tri na tri sa bh. košarkašima koji će radost tog dana podijeliti sa djecom iz domova. za djecu bez roditeljskog staranja iz nekoliko bh. gradova, piše Klix.

Tenis/914916-djokovic-otvorio-Tenis-složeno-ovo-je-poseban-dan-za-visoko-i-Tenis-u-bih”>www.haber.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima