Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Edis Tabak je talentirani atletičar iz Konjica

12-godišnji Edis Tabak je učenik 7. razreda Druge osnovne škole u Konjicu. Član je Atletskog kluba „Pace“ i posljednjih pet godina aktivno trči. Na nedavno održanoj klupskoj “Ligi Pace”, Edis je kao najmlađi član osvojio treće mjesto, istrčavši za pet mjeseci 679 kilometara.

„Ljubav prema atletici počinje kada se i osnovao atletski klub u Konjicu. Trčao sam na prvom Konjičkom ceneru i osvojio treće mjesto, što me motivisalo da se nastavim baviti ovim sportom– kazao je Edis.

edis tabak je talentirani atletičar iz konjica
Osvojene medalje na brojnim trkama

Do sada je učestvovao na brojnim takmičenjima u Bosni i Hercegovini i ostvario zapažene rezultate. Jedan od dražih nastupa bio je u Ljubuškom, gdje je trčao utrku na 10 kilometara.

„Značajnije utrke su mi bile u Prozor-Rami, Stocu i Konjicu, gdje sam osvojio prvo mjesto. Medalje sam osvajao i u Travniku, Jablanici, Posušju, a posebno bih izdvojio Ljubuški i učešće na Outdoor festival-u, kada sam osvojio drugo mjesto na dječijoj utrci, a trčao sam i utrku na 10 kilometara– istaknuo je ovaj mladi sportista.

Osim na sportskom terenu, uspješan je i u školi. Odličan je učenik i uz dobru organizaciju vremena uspijeva sve obaveze završiti na vrijeme.

„Nekako uspijem uskladiti sve obaveze. Kada dođem iz škole, malo odmorim, ručam, napišem zadaću i onda trčim. Treniram 4-5 puta sedmično, a moj trening izgleda tako što trčim od kuće (naselje Glavičine) do Gradskog stadiona i nazad. To je oko 8 kilometara. Prije mi je bilo teško, ali sada kada sam počeo više i češće da treniram, sada mi je to jednostavno i lagano- naveo je Edis, kojem su najveća podrška roditelji i članovi njegovog kluba.

Ovu 2024.godinu počeo je učešćem na trci u Tomislavgradu, a u narednim mjesecima očekuje ga još dosta takmičenja širom BiH.

radiokonjic.ba

31.01.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima