11.7 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

PU Konjic: U posljednje dvije godine smanjen broj slučajeva nasilja nad ženama

Nasilje u porodici najčešće podrazumijeva nasilje nad ženama, a...

Džanan Musa: Nakon prve utakmice, trener mi je rekao…

Džanan Musa uzeo je Real Madrid na svoja ramena i trenutno je najbolji igrač Blankosa, a za portal Eurohoops dao je opširan intervju o tome kako se snalazi u glavnom gradu Španije, prenosi N1.

Naš košarkaš je pričao o promenama koje je doživeo sa samo 19 godina, i kada je otišao u NBA ligu.

– Promenio sam se. Sad sam zrelija. Ja sam mnogo strpljiviji. Naravno da ima grešaka, ali generalno, moja igra je potpuno drugačija u odnosu na prethodne godine. Ponavljam, zreliji sam i spreman da se nosim sa velikim utakmicama, tvrdi Musa.

O velikoj ulozi u napadima Madrida koju mu je trener Chus Mateo povjerio, Musa tvrdi da ni sam nije očekivao tako nešto.

– Ovo je veliki klub i nikad ne znaš šta da očekuješ. Pogotovo kada dođete u tim ove veličine, ne možete predvidjeti šta će neko tražiti od vas. To ne možete ni u malom klubu, jer ne znate kako ćete se svidjeti treneru. Međutim, od prvog dana kada smo igrali pripremnu utakmicu sa Unikahom, gde sam imao 30 poena, trener mi je rekao ‘samo nastavi da radiš to što radiš’. Vjerujem mu i osjećam njegovu ljubav, kao da mi je stariji brat ili otac. Tako nešto sam osetio samo sa Pacom Olmosom, kada sam igrao u Breoganu. Imali smo sličan odnos, a kada sam došao nisam znao da li mogu očekivati ​​isto. Chus je neverovatan čovek, na terenu i van njega. Samo mi je rekao da igram svoju igru, da vjerujem u sebe i svoje saigrače i da ‘pustim loptu’. Naravno, ponekad viče na mene, ali to je za moje dobro. Sretan sam što ga imam za trenera i nadam se da će još dugo ostati – kaže Musa.

PROČITAJ:   Džanan Musa iskreno o transferu: “Kad sam čuo gdje idem, razbio sam mobitel”

Musa je govorio i o svojim ličnim ambicijama sa klubom iz Madrida.

– Želim da osvojim sve. Kada dođete u Real Madrid, morate znati da je ovo klub sa pobjedničkom kulturom. Jedini način za uspjeh je pobjeđivati ​​u mečevima i osvajati titule. Gdje god se okrenete, na treningu, u teretani, kada pogledate navijače, svi očekuju pobjedu. Dakle, to je put do uspeha, samo do pobede, tvrdi naš košarkaš.

Džanan je govorio i o teškim vremenima, kada njegov talenat nije prepoznat u NBA ligi i Anadolu Efesu, kao i o razlozima koji su doveli do toga. Tvrdi da ne razmišlja mnogo o tome.

– Morate ih pitati. Veoma sam sretan ovdje. Ne mogu se sjetiti kada sam zadnji put bio tako sretan. Razgovarao sam o tome sa svojom porodicom prije nekoliko dana i možda se prvi put u karijeri, otkako sam potpisao za Breogan, probudio sretan. Na posao idem s uzbuđenjem, u velike utakmice ulazim s uzbuđenjem. Sretan sam što sam ovdje. Oni koji nisu vjerovali u mene su krivi samo sebe. Sretan sam ovdje i nadam se da će tako i ostati, kaže Musa.

Konačno, najbolji igrač Reala progovorio je i o novom nadimku koji su dobili Musa i Mario Hezonja, “Splash brothers”.

– Nije loše, odgovori Musa. – Pitajte njega, on voli ‘los brates’, ali ni ‘Splash brates’ nije loš, rekao je na kraju Musa kroz smijeh.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima