back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Feđa Dudić: Navijači Sarajeva žele gledati ovakvu ekipu, najveća pobjeda za mene je aplauz koji smo dobili na poluvremenu

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio trener Sarajeva Feđa Dudić.

Dudić je čestitao igračima na pobjedi, a jedina zamjerka mu je bilo naivno prihvatanje golova.

Zaista moram da čestitam momcima na veoma dobroj igri. Iako smo na početku izgubili i primili taj gol, nismo odustali od naše igre i jednostavno kada ovako igrate raste vam samopouzdanje. Znali smo i kada je bilo poluvrijeme i bilo je 0:1, da nam treba samo prvi gol i da ćemo sve okrenuti na svoju stranu. Loše je to što ne smijemo primiti ovako jeftine golove, prvi, a pogotovo drugi. Umjesto da privedete utakmicu kraju i možda postignete četvrti gol, dolazite u situaciju da brinete tih nekoliko minuta, ali na kraju smo završili na najbolji mogući način. Vizija je viđena, šta želimo i radimo sve pripreme. Sarajevo igra efikasno, u prvom kolu tri gola, sada četiri. Nije dobro, ponavljam, da primamo te golove, ali ako želite da igrate ofanzivno, rizično i veći dio utakmice igrate na protivničkoj polovini, onda morate biti svjesni i spremni da ćete primiti gol koji tim poput nas ne bi trebalo da prizna.” rekao je Dudić.

Trener Sarajeva se posebno zahvalio navijačima i otkrio koji mu je trenutak bio najdragocjeniji.

„Veliko, zaista veliko hvala od navijača. Prije svega, sećate se kada sam došao i kada sam na prvoj prezentaciji rekao da želim da navijaju 90 minuta, a kada ne prođe dobro, prvo treba da zvižde za mene. I ovdje se oni stvarno mijenjaju, mi mijenjamo sve, kao što smo se promijenili u klubu, mijenjaju se i navijači. Za mene je najveća pobjeda danas aplauz koji smo dobili na poluvremenu kada smo u svlačionicu otišli sa rezultatom 0:1. Znam da ranije nije bilo tako, jer sam tamo igrao protiv Sarajeva i gledao utakmicu. Znam da je ono što su uradili eliko, ali jednostavno kada ovako igraš, navijači to prepoznaju. Moramo sebi dati obavezu da kada igra Sarajevo, jedina obaveza bude Sarajevo, a da sve ostalo stavimo u zadnji plan. Hvala vam na ovolikom broju i dolasku i nadam se da se vidimo na Koševu u sledećoj utakmici protiv Posušja”istakao je Dudić.

Dudić je također čestitao Slogi na dobrom nastupu.

„Što se tiče Sloge, zaista im čestitam na jako dobrom i korektnom izdanju, znali su kako žele da igraju, postavili su se u čvrst blok, to ih je nagradilo i postigli su gol iz kontre. Oni su se u prvom poluvremenu branili i nisu odstupili od svoje filozofije igre, ali mislim da smo bili mnogo bolji i njihov poraz je jednostavno bio neizbježan. Čestitam im na dobroj prezentaciji u prva tri kola i želim im puno sreće u budućnosti.”rekao je šef stručnog štaba Bordo tima.

Povodom velikog broja propuštenih šansi i potencijalnih pojačanja u prednjoj liniji, Dudić kaže da je prelazni rok u tom pogledu završen.

“Stvarali smo šanse u prvom poluvremenu, to što nismo dali golove je zbog njihovog golmana, naše dekoncentracije i još nekih stvari, ali kada daš četiri gola, ne možeš biti nezadovoljan ofanzivnom linijom. Svi igrači koji su ušli, Ikić, Džafić i Ahmetović, su ofanzivci, tako da ne znam koliko ofanziva treba dovesti. Što se ofanzivaca tiče, Sarajevo je završilo prelazni rok i sigurno neće dovoditi nikog drugog. Ono čime nisam zadovoljan je način na koji primamo golove, ali ćemo i na tome raditi. Videli ste da je Đokanović igrao na poziciji centralnog beka, jer Marin Aničić nije imao dovoljno treninga i nisam hteo da rizikujem jer sam znao da je Kulenović fizički dominantan, da može da pobegne sa centra, a ja nisam hteo da uzmem. taj rizik i odlučio sam da napustim par centara koji je igrao protiv Boreca. Od naredne utakmice Marin će biti na raspolaganju za prvih 11, nadam se da će odraditi dobar trenažni proces u narednih tjedan dana, a vidjećemo da li ćemo ga vidjeti protiv Posušja”rekao je Dudić.

Dudić se osvrnuo i na veliki broj udaraca Sarajlija sa velike udaljenosti.

“Tražili smo udarac kad god smo imali priliku da šutiramo, tako da nismo morali da uđemo u gol. Ikić je postigao gol iz daljine, jednostavno je to bio naš pripremni stav da kad god smo u situaciji da imamo otvoren šut, šutiramo, ali naravno da to ne zloupotrebljavamo. Varešanović je u prvoj utakmici postigao i gol sa vanjske 16 metara, danas je bio i jedan takav gol, tako da je to novost. Mislim da navijači Sarajeva mogu biti zadovoljni, danas ko je došao na utakmicu nije požalio i sigurno je otišao kući zadovoljan jer želi gledati ovakvu ekipu”ističe Dudić i dodaje:

“Kroz pripremne utakmice izgradili smo pobjednički mentalitet. Vrlo je važno kada imate veliko samopouzdanje, jer tada i kada izgubite utakmicu vjerujete da ćete je preokrenuti. I kako do toga dolazi? Dolazi sa većim posjedom lopte i onim zbog kojeg se zapitate tokom igre. Kada ste u podređenom položaju, naravno, vaše samopouzdanje ne može biti veće. Mislim da na tim stvarima gradimo samopouzdanje, vjerujemo da je ovo što radimo dobro i tako ćemo nastaviti i tražiti dalje rezultate na tome.”zaključio je Dudić.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]