15.4 C
Konjic
30 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Druga osnovna škola Konjic obilježila Dan škole

Druga osnovna škola Konjic je danas u Sportskoj dvorani...

FK Klis postao prvak Druge lige FBiH-Jug u sezoni 2022./2023.godina

FK Klis iz Buturović Polja je postao prvak Druge...

Juniorke ŽKK Konjic Konjic šampionke ŽOL BiH

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Konjic ovoga vikenda su nastupile...

FK Igman će igrati u Premijer ligi BiH i naredne sezone

FK Igman je danas u utakmici posljednjeg 33.kola Premijer...

Danas odlučujuća utakmica za Igman

33.kolo Premijer lige BiH: FK Sarajevo - FK Igman...

Gradonačelnik Konjica uputio čestitke FK Igman, FK Klis i ŽKK Konjic

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić uputio je čestitke za ostvarene...

FHMZ BiH: narednih dana promjena vremena; u Hercegovini bez snijega

Nakon izuzetno dugog i stabilnog perioda kada smo imali vrijeme bez padavina i sa nadprosječno visokim temperaturama, u BiH očekuje se promjena vremena.

“Promjena vremena ogledat će se u promjeni  padavinskog i temperaturnog režima. Napokon, dolaze nam padavine u vidu snijega na naše planine a snijeg je moguć i u nižim nadmorksim visinama u censtralnim i istočnim predjelima BiH. Temperature narednih nekoliko dana  bit će prikladnije godišnjem dobu. Iako su i dalje više nego referentne januarske temperature, možemo očekivati pojavu mraza odnosno minuse kada su u pitanju jutarnji sati a temperatura tokom dana neće prelaziti sedam stepeni” za Radio Konjic, kazao je meteorlog  FHMZ BiH Bakir Krajinović.

Sredinom ove sedmice očekuje se prestanak padavina, ali kratkotrajno. Padavine se nastavljaju početkom naredne sedmice. U Hercegovini se očekuju padavine u vidu kiše.

“Padavine u Hercegovini će biti u granicama uobičajenim za ovaj period godine, dakle pedeset do sedamdeset litara akumulirano za naredna nekolika dana. Temperature zraka će biti više u odnosu na Bosnu, ali tokom jutra može se očekivati tepmeratura oko nule. Posebno treba naglasiti pojačan vjetar koji će biti dosta izražen tokom sutrašnjeg dana, tako da svi koji imaju planirane aktivnosti na otvorenom, trebaju imati na umu da ih planiraju u skladu sa takvim okolnostima” naglasio je meteorolog.

Sa promjenom vremenskih prilika i na planinskom prevoju Hercegovine uz niže vrijednosti temperature očekuju su snježne padavine. Iako smo se nadali, ipak ćemo  pričekati još da snježne pahulje zalepršaju u našeg gradu.

radiokonjic.ba

09.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima