1.5 C
Konjic
29 siječnja, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

JKP „Standard“: Apel vozačima da preparkiraju vozila radi čišćenja snijega

Samir Memić, direktor JKP „Standard“ Konjic za radiokonjic.ba je...

Jeste li znali zbog čega naziv Glavatičevo i zašto je važan Stari grad Kom

Kom u Glavatičevu je bio značajan vojni, privredni i...

FHMZ BiH: narednih dana promjena vremena; u Hercegovini bez snijega

Nakon izuzetno dugog i stabilnog perioda kada smo imali vrijeme bez padavina i sa nadprosječno visokim temperaturama, u BiH očekuje se promjena vremena.

“Promjena vremena ogledat će se u promjeni  padavinskog i temperaturnog režima. Napokon, dolaze nam padavine u vidu snijega na naše planine a snijeg je moguć i u nižim nadmorksim visinama u censtralnim i istočnim predjelima BiH. Temperature narednih nekoliko dana  bit će prikladnije godišnjem dobu. Iako su i dalje više nego referentne januarske temperature, možemo očekivati pojavu mraza odnosno minuse kada su u pitanju jutarnji sati a temperatura tokom dana neće prelaziti sedam stepeni” za Radio Konjic, kazao je meteorlog  FHMZ BiH Bakir Krajinović.

Sredinom ove sedmice očekuje se prestanak padavina, ali kratkotrajno. Padavine se nastavljaju početkom naredne sedmice. U Hercegovini se očekuju padavine u vidu kiše.

“Padavine u Hercegovini će biti u granicama uobičajenim za ovaj period godine, dakle pedeset do sedamdeset litara akumulirano za naredna nekolika dana. Temperature zraka će biti više u odnosu na Bosnu, ali tokom jutra može se očekivati tepmeratura oko nule. Posebno treba naglasiti pojačan vjetar koji će biti dosta izražen tokom sutrašnjeg dana, tako da svi koji imaju planirane aktivnosti na otvorenom, trebaju imati na umu da ih planiraju u skladu sa takvim okolnostima” naglasio je meteorolog.

Sa promjenom vremenskih prilika i na planinskom prevoju Hercegovine uz niže vrijednosti temperature očekuju su snježne padavine. Iako smo se nadali, ipak ćemo  pričekati još da snježne pahulje zalepršaju u našeg gradu.

radiokonjic.ba

09.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima