back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Fondacija Hastor potpisala 34 ugovora o stipendiranju s učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Konjica i Jablanice

30 učenika, potpisnika ugovora o stipendiranju Fondacije Hastor je iz Konjica, a četiri potpisnika iz Jablanice

Fondacija Hastor, dobrotvorna i neprofitna organizacija, koja na području Bosne i Hercegovine već 17 godina daje podršku mladima kroz obrazovni proces, danas je u sali GV Konjic potpisala 34 ugovora o stipendiranju sa učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Konjica i Jablanice. Pomoć pri realizaciji potpisivanja pružala je stipendistica Fondacije iz Konjica Elma Sarajlić, studentica treće godine Internacional Burch University. Već tri godine je dio Fondacije Hastor koja za nju predstavlja drugu porodicu, poručila je, te za radiokonjic.ba dodala:

“Za mene stipendija Fondacije Hastor znači mnogo i pomogla mi je tokom školovanja kao vid finansijske pomoći, motivacija za napredak i dalje učenje. Mentorica sam osnovcima i srednjoškolcima iz Konjica a moja uloga je da svakog mjeseca održavam sastanka u vidu održavanja prezentacija, razgovora, druženja, učenja nekih novih stvari”.

fondacija hastor potpisala 34 ugovora o stipendiranju s učenicima osnovnih i srednjih škola s područja konjica i jablanice
Elma Sarajlić

Učenici, stipendisti osnovnih i srednjih škola imaju obavezu da mjesečno prisustvuju sastancima volontiranja koje im organizuje njihov mentor. Za stipendisticu Melisu Muminović učenicu četvrtog razreda Medicinske škole u Konjicu, stipendija itekako znači, ali posebno su joj dragi volonterski sati na kojima, kako je istaknula stječe nova iskustva i znanja koja im mentor prenosi.

“Kroz volontiranje u Fondaciji Hastor stekla sam nova poznanastva, prijateljstva, a mentori nam na sastancima prenose svoja znanja i iskustva. To mi posebno znači, osim naravno finansijske podrške koju nam pruža Fondacija” istaknula je stipendistica Muminović.

fondacija hastor potpisala 34 ugovora o stipendiranju s učenicima osnovnih i srednjih škola s područja konjica i jablanice
Melisa Muminović

Razgovarali smo i sa roditeljima stipendista osnovaca i srednjoškolaca koji još uvijek nisu punoljetni, i koji su došli danas da potpišu u ime djece ugovor o stipendiranju. Fondacija Hastor im na ovaj način pruža podršku tokom školovanja djece. Poslušajte šta su kazali za radiokonjic.ba:

Izjava roditelja djece stipendista Fondacije Hastor

Fondacija Hastor trenutno broji 2.250 stipendista, a cilj je da se svake godine brojka stipendista povećava, kazala je Lejla Đonlagić direktorica Fondacije Hastor. Iznos stipendija za osnovnce je 100 KM, srednjoškolce 150 KM, a za studente 250 KM.

“Svih 17 godina postojanja prisutni smo u Konjicu, prisutni u cijeloj BiH i ponosni smo što ove godine težimo brojci od 2.300 stipendista. Fondacija Hastor je neprofitna organizacija koja podržava djecu i mlade da postanu samosvjesni lideri u svojim zajednicama. U 17 godina postojanja dodjelili smo više od 24.000 stipendija godišnje, ostvarili 1.700.000 volonterskih sati sa svojim učenicima. Mi smo dugoročna podršku našim studentima, čak smo nekoliko studenada ispratili od trećeg razreda osnovne škole do njihovog magistarskog rada” kazala je direktorica Fondacije Hastor.

fondacija hastor potpisala 34 ugovora o stipendiranju s učenicima osnovnih i srednjih škola s područja konjica i jablanice
Lejla Đonlagić direktorica Fondacije Hastor

Podsjećamo da su prije 17 godina kada je počela da djeluje sa radom Fondacija Hastor, prvi stipendisti bili učenici iz Konjica.

radiokonjic.ba

jasmina@radiokonjic.ba

24.08.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima