Drugi upravo čitaju

“Izviđački susreti Konjic 2023” danas okupili oko 350 izviđača iz cijele BiH

U okviru Manifestacije Dani Grada Konjica, jutros su u organizaciji Odreda izviđača “Neretva” Konjic, te uz podršku Grada Konjica i Saveza izviđača FBiH, počeli “Izviđački susreti Konjic 2023” koji su ove godine okupili oko 350 učesnika, odnosno 52 ekipe iz 22 izviđačka odreda koji će se danas takmičiti u dvije kategorije.

Otvaranje takmičenja održano je u Domu izviđača “Neretva” Konjic, a ovogodišnje izviđačke susrete otvorio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, kojem je u ime Odreda izviđača “Neretva” Konjic uručena zahvalnica za svu podršku koji im pruža Gradska uprava. Prisutnima su se osim gradonačelnika, obratili starješina Odreda izviđača “Neretva” Konjic Haris Hadžizukić, također i Selma Hadžihusejinović te predsjednik Saveza izviđača FBiH.

"izviđački susreti konjic 2023" danas okupili oko 350 izviđača iz cijele bih
"Izviđački susreti Konjic 2023" danas okupili oko 350 izviđača iz cijele BiH

“Od sinoć smo imamo priliku vidjeti mlade ljude, izviđače u našem gradu i siguran sam da će ponijeti lijepo iskustvo iz Konjica. Drago mi je da će pored redovnih aktivnosti i zadataka koje imaju danas, za izviđače iz cijele BiH koji su danas tu, biti upriličen obilazak kulturno-historijskih naslijeđa. Sinoć su imali priliku posjetiti jedan dio, danas su na rasporedu muzeji, i tom prilikom svakako hvala organizatorima koji to omogućavaju” izjavio je za radiokonjic.ba gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

"izviđački susreti konjic 2023" danas okupili oko 350 izviđača iz cijele bih
"Izviđački susreti Konjic 2023" danas okupili oko 350 izviđača iz cijele BiH

Organizujući izviđačke susrete, Odred izviđača “Neretva” Konjic poromoviše izviđaštvo i drugarstvo u Konjicu, ali i cijeloj BiH. “Sa nama su danas 52 ekipe iz 22 odreda odnosno 22 grada iz cijele BiH i podjeljeni su u dvije kategorije: pčelice i poletarce i mlađi izviđači i planinke. Oni danas imaju različite zadatke na kojima će pokazat svoje znanje i vještine, te osvojiti neke od nagrada. Nadam se da ćemo danas uživati u izviđaštvu, druženju u Konjicu” izjavila je u ime Odreda izviđača “Neretva” Konjic, Selma Hadžihusejinović.

Ekipe su se ispred Doma izviđača “Neretva” Konjic pripemili i krenuli na takmičarske staze, nakon čega će posjetiti Zavičajni muzej Konjic i Rodnu kuću Zulfikara Zuke Džumhura.

Neki takmičari su prvi put u Konjicu a neki su učestvoali i ranije u izviđačkim susretima koje organizuje Odred iz Konjica. Tako je Hana Dioručević vodić ekipe Odreda izviđača “Prva Dobrinjska” iz Sarajeva prvi put u Konjicu i raduje se današnjem druženju i takmičenju. Današnja uloga joj je mnogo važnija i zahtjevnija poručila je, te dodala: “Ranije sam učesvovala uvijek kao takmičar, danas sam vodić i drago mi je uopšte  što sam tu, da upoznam nove izviđače, da se družimo i iskreno se nadam da će moja ekipa ostvariti što bolji rezultat, jer smo se potrudili i dobro pripremili”.

"izviđački susreti konjic 2023" danas okupili oko 350 izviđača iz cijele bih
Hana Dioručević iz Sarajeva

Osim ekipe iz Sarajeva, izviđači pčelice i poletarci ali i mlađa grupa i planinarke koji dolaze iz odreda iz Mostara, Zavidovića, Vareša i Tešnja za radiokonic.ba su kazali da im je zadovoljstvo što su dio izviđačkih susreta koji se održavaju u Konjicu. Poslušajte šta su izjavili:

Izjava učesnika, izviđača

Nagrade će osvojiti prve najbolje tri ekipe u obje pomenute kategorije.

radiokonjic.ba

24.06.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima