16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

KBS “Balkan” Konjic učesnik 17. „WAKO Balkan Open 2023“ takmičenja

Klub borilačkih sportova „Balkan“ Konjic 20. i 21. oktobra nastupit će na 17. Međunarodnom KUP-u „WAKO Balkan Open Tešanj“. Za klub iz Konjica nastupit će 3 takmičara, među kojima je i i Ahmed Sinanović koji je na prošlogodišnjem takmičenju osvojio zlatnu medalju osvojivši tako balkanski kup, kazao je trener KBS „Balkan“ Konjic, Asmar Imamović.

Na takmičenju koje će se održati u Tešnju prijavljeno je 620 učesnika iz 96 klubova i 12 zemalja regiona, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati ukupno 211 takmičara, od kojih su tri takmičara iz KBS „Balkan“ Konjic. Nastupit će naš senior Džan Ždrale u tvrdoj disciplini u ringu , low kick, dok će kadeti Hondo Hamza i prošlogodišnji pobjednik Ahmed Sinanović nastupit na tatamiju u disciplini kick light“– kazao je Imamović.

Ostvareni rezultati su pokazali kvalitetan rad kluba,a takmičari su spremni i za predstojeće takmičenje u Tešnju.

kbs “balkan” konjic učesnik 17. „wako balkan open 2023“ takmičenja
KBS “Balkan” Konjic učesnik 17. „WAKO Balkan Open 2023“ takmičenja

„U maju smo učestvovali na turniru u Sarajevu, gdje su momci već pokazali da zaslužuju da se radi s njima. Nakon tog takmičenja nastavili smo sa kvalitetnim pripremama, tako da su takmičari spremni i zdravi, očekujemo dobre rezulatate u Tešnju“ – naveo je Imamović.

U klubu je trenutno osam aktivnih takmičara, između ostalog navodi Imamović, te dodaje:

„Na časovima kickboxinga imamo oko 15-20 aktivnih članova, od toga je osam aktivnih takmičara, dva su reprezentativca BiH, to su Džan Ždrale i Haris Sinanović. Možemo da se pohvalimo sa dosadašnjim radom, radimo na podmlatku i na očuvanju kickboxinga u Konjicu.“

Klub borilačkih sportova „Balkan“ Konjic osnovan je 2010. godine. Članovi ovog kluba do sada su ostvarili značajne rezultate na mnogim takmičenjima.

radiokonjic.ba

19.10.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima