21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjic: Promovirana knjiga “Medicina kroz prizmu islama”, autora dr.Adema Zalihića

Večeras je u okviru manifestacije „Konjičko kulturno ljeto“, a u organizaciji Narodnog univerziteta Konjic, u Bosanskoj sobi promovirana knjiga „Medicina kroz prizmu islama“, autora dr. Adema Zalihića iz Sarajeva. Promotor ovog djela bio je dr. Jusuf Mehić, koji je kazao da je riječ o knjizi koja povezuje medicinu 21.vijeka sa svim svojim dostignućima i spoznajama, zasnovano na dokazima, sa onim što je došlo kroz Božije objave odnosno Kur’an.

Izjava dr. Jusuf Mehić

Doktor Adem Zalihić je istaknuo da je knjiga nastala kao rezultat dugogodišnjeg prikupljanja građe, koja tretira s jedne strane islamske izvore, prije svega Kur’an i medicinske savremene izvore. Djelo nije obimno, ali ima više od stotinu referentnih naučnih izvora na koje se čitalac može referirati u nekom ličnom proučavanju obje teme, islama i medicine. Knjiga se sastoji od tri poglavlja, dodao je doktor Zalihić.

Izjava dr. Adem Zalihić

Knjiga „Medicina kroz prizmu islama“ je prevedena i na engleski jezik, a do sada je promovisana širom BiH, kao i van njenih granica. Moderator promocije bila je Memnuna Džajić, diplomirani bibliotekar.

radiokonjic.ba

17.07.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima