16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Određen pritvor od najduže 30 dana za Harisa Č.

„Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela

Na prijedlog Tužilaštva HNK , rješenjem Općinskog suda u Konjicu od 28.10.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najduže 1 (jedan) mjesec, prema osumnjičenom Harisu Č. (1991.), iz Konjica, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Haris Č. se sumnjiči da je dana 27.10.2023.godine, oko 08,20 sati, u ulici Civilnih žrtava rata broj 8., u Konjicu, pretragom stana, garaže, putničkog motornog vozila, i teretnog motornog vozila koje koristi osumnjičeni, utvrđeno da je neovlašteno posjedovao i radi prodaje držao cca 220  grama smeđe praškaste tvari, cca 60 grama bijele praškaste tvari, cca 280 grama bijele praškaste tvari, tvari koje svojim izgledom asociraju na opojne droge „Heroin“, „Speed-Amfetamin“ i „Kokain“, te digitalnu vagu, mobilni telefon marke „iPhone 14 Pro“, vakumirku, PVC vrećice za vakumiranje, plinski pištolj marke „Ekol Firet Magnum“ i kutiju sa 50 komada metaka „kaiser“.

Osumnjičeni Haris Č. je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora.       

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Harisu Č. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Konjicu prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom.

Kantonalno tužilaštvo u suradnji sa MUP-om HNK – PU Konjic nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.        

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima