back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Plivački miting “Suljo i Mujo” u petak i subotu, 29. i 30. jula, u Lisičićima

SD „Lisičići – Konjic“ je organizator 26. Plivačkog mitinga pod nazivom “Suljo i Mujo”, koji će biti održan u petak i subotu, 29. i 30. jula 2022. godine u Lisičićima.

U petak će biti održani skokovi sa skakaonice na plaži s početkom u 18 sati, a nakon toga i dječija utrka s početkom u 20 sati na stadionu.

Drugog dana mitinga, u subotu, biće održana plivačka takmičenja s početkom u 11 sati, u kategorijama slobodno na 50 i 100 metara , delfin na 50 i 100 metara i plivački maraton u dužini 750 metara.

Za sve učesnike plivačkog mitinga obezbjeđene su medalje i diplome, a za učesnike plivačkih takmičanja i novčane nagrade.

Sekretar kluba Mensur Duraković je rekao za Radio Konjic da će u subotu nastupiti plivači iz Sarajeva, Lukavca, Tuzle i Novog Sada.

“Biće ovo još jedna prilika da plivači pokažu svoje vještine, ali i da se druže i uživaju nakon takmičenja” – naveo je Duraković.

plivački miting “suljo i mujo” u petak i subotu, 29. i 30. jula, u lisičićima
Foto: Mensur Duraković

“Klubovi ili pojedinci koji se prijave na takmičenje snose zakonsku i materijalnu odgovornost za zdravstvenu sposobnost prijavljenih takmičara, bez obzira na uzrast, pol i takmičarsku kategoriju, a samostalni plivači moraju potpisati izjavu o zdravstvenoj sposobnosti. Za atletsku trku djece roditelj mora potpisati prijavu i predočiti dokaz o starosnoj kategoriji” – naveli su iz SD “Lisičići – Konjic”.

plivački miting “suljo i mujo” u petak i subotu, 29. i 30. jula, u lisičićima
Plivački miting “Suljo i Mujo” u petak i subotu, 29. i 30. jula, u Lisičićima

Ova manifestacija se održava u znak sjećanja na šehide i poginule borce.

radiokonjic.ba

27.07.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]