5.4 C
Konjic
1 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Kolonija uskoro dobija novi izgled

Detalji projekta vrijednog oko milion i pol maraka Građani će...

„Eurosjaj“: liderska pozicija za područje bivše Jugoslavije  

Danas je firma “Eurosjaj” iz Konjica potpisala ugovor sa...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Sjećanje na filozofa Kasima Prohića

Večeras je u amfiteatru Srednje škole Konjic održan prigodan...

Sergej Jakirović otkrio od kojih igrača Sloge prijeti najveća opasnost njegovoj ekipi

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović u intervjuu za zvaničnu klupsku televiziju mostarskog kluba najavio je sutrašnju utakmicu protiv Sloge.

Plemići će sutra gostovati Slogi u Modriči u okviru posljednje utakmice četvrtog kola Premijer lige BiH, a Jakirović je rekao da njegova ekipa ide protiv ekipe koja je mlada i želi da se dokaže.

Odlično su počeli ovu sezonu i sada su upisali dva poraza. Sigurno će se mobilizirati za nas, ali nema veze. Mi ćemo se pripremati, odnosno regenerisati do te utakmice. Potrudićemo se sa nekoliko promjena u timu da dobijemo neophodnu energiju i svježinu koja će nam biti potrebna kako bismo mogli biti na nivou, odnosno ostvariti nekakav pozitivan rezultat.rekao je Jakirović, a potom dodao:

Svakako se najviše do sada istakao Kulenović, zatim Milaković, pa Krstovski koji je bio sa nama. Zajić mi je zapeo za oko, tako da ima zanimljivih igrača i poteza. Nadam se da ćemo moći da im pariramo. Teren u Modriči dobar, uslovi odlični za prvoligaša. Igraćemo pod reflektorima, pa se nadam da ćemo biti na visini. Počeli su odlično, ali su sada upali u “mašinu” Premijer lige BiH. Ipak, ne treba ih potcjenjivati, ali treba biti maksimalno ozbiljni prije te utakmice.

Potom se osvrnuo na raspored Zrinjskog u narednom periodu, gdje će Plemići nakon utakmice sa Slogom igrati protiv Igmana, a potom slijedi reprezentativna pauza.

To je matematički tačno, ali te bodove morate zaraditi. Neće biti nimalo lako jer i dalje mislim da nijanse odlučuju u ovoj ligi, odnosno ko će se bolje prilagoditi. Međutim, mi to težimo i trudićemo se da damo sve od sebe da to i ostvarimo. Idemo na reprezentativnu pauzu, gdje ćemo ostati bez nekoliko mladih igrača koji su pozvani. Niko je dobio poziv u U21 reprezentaciju Hrvatske, tako da ćemo u reprezentaciji imati četiri naša predstavnikakazao je Jakirović.

PROČITAJ:   Feđa Dudić govorio o propuštenim šansama Sarajeva, a posebno je istakao nastup Muharema Trake

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima