back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Stanislava Galića poslije trinaest godina nećemo gledati u elitnom rangu bh. futsala: Teško mi pada odlazak iz Mostara

Iskusni golman Stanislav Galić napušta Bosnu i Hercegovinu i nastavlja život u Minhenu, gdje odlazi prvenstveno zbog posla, ali nije isključeno da će ponovo biti na golu.

Kako kaže za naš portal, nije razmišljao o odlasku u inostranstvo, ali se tako dogodilo.

– Iskreno, bilo mi je jako teško da donesem odluku da odem. Nikad se nisam vidio napolju, ali su mi se životne okolnosti poklopile i dobila sam priliku da odem i zašto ne bih pokušala. Postoji još opcija u svakom smislu, uključujući i fustal, ali vidjećemo kako će sve to izgledati. Nadam se najboljemrekao nam je Stanislav Galić.

Teško mu je pao rastanak sa Mostarcima.

– Posle osam sezona, bilo mi je, iskreno, jako teško. Svi u bh. futsalu znaju šta za mene znači Mostar SG i da to za mene nije bio običan klub. Tu sam uvijek išao sa srcem, naravno i zbog ljudi u klubu, Fazlinovića koji mi je puno pomogao u mom futsal životu ovih osam godina i ostatka uprave, predsjednika Bajgorića, direktora Đulimana, sekretara Elezovića, pa da ja nekoga ne preskocim, da se ne naljuti. Na Stari Grad sam gledao kao na svoju porodicu i tako će biti i dalje. On će imati najvatrenijeg obožavatelja u meni. Uspomene su najljepše, sigurno se sjećate titula, putovanja u Evropu, prve titule u 2017. koja je svakako najslađa i najdraža i tu je počela apsolutna vladavina bh. futsala. Jedini put kada nismo bili prvaci bilo je kada je korona virus prekinuo prvenstvo, ali smo to brzo zaboravili i vratili se na vrh.

Kaže da će mu nedostajati bh. futsal.

– Naravno da će mi nedostajati. Već trinaest godina igram u najvišem nivou futsala u Bosni i Hercegovini i već mi je čudno što se ne pripremam za novu sezonu. Veoma čudno iskreno.

Svoj život nastavlja u Minhenu, a kada se čulo da dolazi da nastavi život tamo, već su se javili pozivi za futsal.

– Život me vodi poslovno u Minhen, ali je već uspostavljen kontakt sa dva kluba. Videću šta ću za dan-dva. Voleo bih da se okušam u nemačkom futsalu, pa ćemo videti kako će biti.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]