Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Talentovani Erol Begić – Nane, trinaestogodišnjak iz Konjica

Želio bih da svako dijete živi u miru i da ostvari svoju budućnost i svoje snove. Zato bih zamolio odrasle da nam to dozvole” poručio je Erol govoreći o autorskoj pjesmi “Molim te svijete”

Erol Begić – Nane, trinaestogodišnjak je iz Konjica koji živi muziku, pjeva, piše tekstove, komponuje, dopire do srca svih koji su ga imali priliku poslušati i upoznati. Pjesmu “Molim te svijete” koju je napisao, pregledalo je i poslušalo skoro 200 hiljada osoba za samo nekoliko dana. Pjesma “ Molim te svijete” već sada bi se mogla nazvati himnom djece grada Konjica, ali i cijelog svijeta.

talentovani erol begić - nane, trinaestogodišnjak iz konjica
Erol Begić – Nane

Nakon što je objavljen snimak na društvenim mrežama, pjesmu je izveo i u sklopu svečanosti povodom Dana državnosti u punoj sali Narodnog univerziteta u Konjicu.

Za pjesmu će uskoro biti snimljen i video spot budući su kvalitet i poruku koju nosi mnogi prepoznali te odlučili dati i konkretnu podršku kako bi stihove moglo poslušati što više osoba.

Kako poručuje Erol Begić, muzikom i stihovima ove pjesme nastojao je poslati glasnu i jasnu poruku svijetu:

“Napisao sam pjesmu o ratu jer sam na društvenim mrežama gledao snimke o stradanju djece. Želim da sva djeca žive u miru i da imaju svoja prava, ponekad me boli što odrasli ljudi zaborave na dječiju istinu, empatiju i emocije” – kazao je Begić.

Erol Begić- Nane ood svoje treće godine počinje sa prvim nastupima, pjevanjem i sviranjem u dječijem horu a onda i Osnovnoj muzičkoj školi s pravom javnosti Rezonanca. Sada se ozbiljnije bavi muzikom, komponovanjem i glumom. Učenik je  JU “Prva osnovna škola” Konjic a njegova razrednica Sada Korić o njemu kaže:

talentovani erol begić - nane, trinaestogodišnjak iz konjica
Erol Begić sa razrednicom Sadom Korić

“Erol voli da piše pjesme i da glumi. On je aktivan u školskim sekcijama, u velikom horu i horu Ilahija i kasida. Također, aktivan je i u dramskoj sekciji. On svojom pjesmom ulijeva nadu i vjeru za bolje sutra, za sve nas. Uskoro slijedi i snimanje spota ali o tome ćemo kad taj projekat bude gotov” – navela je Erolova razrednica.

Erol Begić kroz pjesmu poručuje da djeca zaslužuju mir, zaslužuju biti sigurna, pažena i voljena:

“Moja poruka djeci je da ne odustaju od svojih snova i od svojih ciljeva uprkos svim ratovima koji se dešavaju sada u svijetu. Moja poruka je sadržana u pjesmi koju sam napisao, želio bih da svako dijete živi u miru i da ostvari svoju budućnost i svoje snove. Zato bih zamolio odrasle da nam to dozvole.”

Poruka trinaestogodišnjaka iz Konjica je snažna “Molim te svijete, čuvaj svako dijete, ne daj da stalno ratovi nam prijete”, a da li svijet čuje poruku?

Pjesmu možete poslušati u linku ispod

Autorska pjesma Erola Begića – Naneta

radiokonjic.ba

28.11.2023.

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima