back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Učesnici “Marša mira 2023” jutros krenuli iz Mravinjaca za Potočare

Nekoliko hiljada učesnika ovogodišnjeg Marša mira od Nezuka do Potočara, nakon što su prošli prvu etapu u subotu i prenoćili u kampu Liplje, jučer je nastavilo pješački pohod u okviru obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici.

Stigli su sinoć do drugog kampa u Mravinjcima kod Konjević-Polja.

“Marš mira” traje tri dana i učesnici pješače na stazi dugoj oko stotinu kilometara.

Jutros su učesnici nastavili Marša mira, a u Potočare bi trebalo da stignu večeras.

Među učesnicima ovogodišnjeg Marša mira su i Konjičani, koji su u petak otputovali u organizaciji Jednstvene organizacije boraca-Branilaca Konjica. Vođa puta iz Konjica, Davud Macić jutro je za radiokonjic.ba potvrdio da su krenuli prema Potočarima, te dodao: “Već smo prepješačili 4-5 km i jako se dobro osjećamo iako je vruće. Staza kojom idemo do Potočara je poprilično nepristupačna, a prema riječima učesnika i vođa grupa koji su ranijih godina išli ovom stazom, morat ćemo koristiti i neke sajle na određenim lokacijama. To će nam vjerovatno usporiti put, ali trebali bi stići u Potočare prije akšama. Što je najvažnije svi smo dobro, i ispunjenog srca, koračamo dalje”.

radiokonjic.ba

10.07.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]