back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Udruženje penzionera Konjic obezbijedilo poklon pakete za 336 najstarijih članova

Povodom Dana penzionera biće dodijeljeni poklon bonovi vrijednosti 30 KM

Udruženje penzionera/umirovljenika iz Konjica povodom Dana penzionera u FBiH 25.oktobra, obezbijedilo je poklon bonove za svoje najstarije članove.

Najstariji članovi Udruženja penzionera iz Konjica rođeni od 1941. do kraja 1945.godine dobiće poklon bon vrijednosti 30 KM kojeg mogu iskoristiti u trgovačkim radnjama u Glavatičevu, Buturović Polju i Konjicu pojasnio je sekretar Udruženja penzionera/umirovljenika Konjic Edin Skorupan :

udruženje penzionera konjic obezbijedilo poklon pakete za 336 najstarijih članova
Udruženje penzionera Konjic obezbijedilo poklon pakete za 336 najstarijih članova

„Za penzionere koji su 1941., 1942., 1943., 1944. i 1945. godište povodom Dana penzionera u Federaciji – 25.oktobra, Udruženje penzionera/umirovljenika obezbijedilo je poklon bonove vrijednosti 30 KM za ukupno 336 penzionera. Bonovi se preuzimaju u prostorijama Udruženja na adresi Varda 30A kod sekretara od 10 do 12 sati svakog radnog dana od 16. oktobra do 15. decembra. Distribucija bonova će se vršiti i preko povjerenika, a u slučaju da neko bude izostavljen ili je evidentiran sa pogrešnom godinom rođenja, praviće se i naknadni spisak. “

Poklon bonove može preuzeti član Udruženja penzionera Konjic, član njegove porodice ili lice koje on ovlasti uz predočenje čeka od penzije i lične karte nosioca penzije. Nakon preuzimanja, bonovi se mogu iskoristiti u trgovačkim radnjama sa kojima je sklopljen dogovor, a koje se nalaze u blizini mjesta prebivališta penzionera poručuje sekretar:

                „Poklon bonovi se mogu iskoristiti u TR Karmen u Parsovićima za penzionere sa područja Buturović Polja i mjesnih zajednica koje gravitiraju području Klisa. Za penzionere sa područja Glavatičeva i Bjelimića to je TR Bor u Glavatičevu, dok će penzioneri iz Konjica i ostalih područja bonove moći iskoristiti u TR Salihović u ulici Luka bb. Preuzimanje poklon bonova moguće je izvršiti do 15. decembra, a to je ujedno i rok do kada se mogu iskoristiti.”

Iz Udruženja penzionera/umirovljenika Konjic apeluju i na sve penzionere i članove njihovih porodica da, ukoliko je došlo do promjene mjesta boravka penzionera, o tome obavijeste Udruženje kako bi se nogla izvršiti distribucija bonova, ali i kako bi se mogle provesti druge planirane aktivnosti u koje mogu biti uključeni. Ukoliko je penzioner/ka napustila Konjic a i dalje je član udruženja, sva prava koja je ta osoba imala do trenutka preseljenja i dalje važe.

Za sve informacije oko podjele poklon bonova i drugih aktivnosti članovi udruženja penzionera se mogu informisati i pozivom na broj telefona 036/727-311 svakim danom od 10 do 12 sati.

radiokonjic.ba

17.10.2023.

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima