back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan omladinski iftar

U dvorištu Gradske džamije u Konjicu večeras je organizovan...

Konjic: Večeras omladinski iftar i prikupljanje sredstava za Palestinu

Mreža mladih MIZ Konjic večeras organizuje iftar za mlade...

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Velež: ‘Prva i zadnja utakmica te postave…’

Za proslavu 77. rođendana uprava, zeničkog Čelika odlučila je na Bilino polje pozvati Velež koji je ne tako davno na ovom stadionu proslavio jedan od svojih najvećih poslijeratnih uspjeha. Rođenima se nakon ovog dijelom svečarskog duela – nije baš slavilo.

Amar Osim je za prvu kontrolnu utakmicu odlučio izvesti postavu u kojoj su Bogdanović, Zeljković, Hasanović, Dejanović, Sinanović, Radovac, Hrustanović, Sijamija, Barou, Zaimović i Pantelić. Naravno, u drugom poluvremenu šef struke promijenio je postavu, a ono što je zanimljivo, jeste činjenica da je sudac Sivac pokazao dva crvena kartona igračima Veleža. Jedan Zvoniću, drugi golmanu Ribiću. Velež je poražen 2:1, ali kako sada stvari stoje – ovo je bila prva i zadnja utakmica ove postave na terenu.

– Mi smo planirali odigrati dva puta po 45 minuta s drukčijim sastavima jer smo na početku priprema. Nisam zadovoljan kako se to sve odvijalo, bez obzira na to što su ekipe bile skroz izmiksane – nikad više nećemo tako igrati. Ali svejedno je trebalo malo više ozbiljnosti, izjavio je Osim nakon svog neslužbenoig debija na klupi.
– Treba odati priznanje Čeliku koji je iskoristio te neke momente naše nepažnje i zasluženo pobijedio. Treba gledati naprijed, klub je stabilan, igrači su zajedno već par godina što je dobar preduvjet da se nešto napravi. Bit će tu nekih igrača sa strane u ekipi, ozbiljno se radi u klubu i oko kluba, tako da nema razloga da očekivanja ne budu veća nego što su dosada bila, dodao je.

Generalno je bilo zanimljivo kako je to Osim složio u prvoj utakmici. Izveo je postavu u kojoj je bilo novih lica poput Pantelića koji je već potpisao ugovor, ali i onih koji su tu na probi, poput recimo mladog Amara Sinanovića ili Anesa Hrustanovića. Zanimljivo da je recimo u prvoj postavi bio i Stephane Barou koji se teško može prisjetiti kada je posljednji put odigrao jednu utakmicu. Ono što je važno kada su u pitanju nova imena, jeste podatak da je Velež u trećem pokušaju uspio dovesti iskusnog Emira Halilovića. Također, na pripremama bi se trebao priključiti još jedan novi igrač, stoper Frane Ikić koji mnogi pamte kao igrača Željezničara, ali je Frane igrao za Fuzinar i Koper u Sloveniji, te u rodnoj Hrvatskoj za Cibaliju, Rijeku i Zadar u kojem je i počeo karijeru. Mađarski Gyirmot je bio posljednji klub.

Velež svoje pripreme nastavlja na Kupresu, slijedeći protivnik trebala bi biti ekipa Sloge iz Doboja, 23. ovog mjeseca. F. I.

The post Velež: ‘Prva i zadnja utakmica te postave…’ appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima