back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

ZBOG PROBLEMA U OV CENTAR UPITNA OBNOVA TERENA STADIONA KOŠEVO

Budući da su na dnevnom redu ove sjednice bile dvije tačke od posebnog interesa za širu javnost, a koje se tiču ​​rekonstrukcije terena na stadionu „Asim Ferhatović Hase“, koja bi trebalo da se izvede u okviru projekta „Kompletna rekonstrukcija glavnih terena na Premijer Liga stadioni BiH“, načelnik Općine Centar Srđan Mandić zatražit će od Općinskog vijeća da zakaže hitnu sjednicu Općinskog vijeća.

Podsjećamo javnost, ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona “Asim Ferhatović Hase” sa svim troškovima i obračunatim PDV-om iznosi 2.487.405,03 KM. Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine obezbijedio je 1.938.207,97 KM, dok bi preostali iznos od 549.197,06 KM trebao biti udio Općine Centar.

  • Cijeneći da postoje realne mogućnosti da zbog neusvajanja predloženih odluka koje su bile na današnjem dnevnom redu, Nogometni/Fudbalski savez BiH preusmjeri sredstva planirana za rekonstrukciju terena na stadionu “Asim Ferhatović Hase” za Još jedna svrha, iskreno se nadamo da je prijedlog gradonačelnika za održavanje hitne sjednice odobren od strane Vijeća. O terminu sastanka javnost će biti blagovremeno obaviještena – saopćeno je iz sarajevske Općine Centar.

Poznato je da u Općinskom vijeću Centar postoje problemi unutar vladajuće “Trojke”, a da li će zbog svega toga propasti obnova terena na koju se čekalo godinama, ostaje da se vidi.

hayat.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]