back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

BHRT večeras emituje trosatni program prikupljanja pomoći stradalima u Turskoj i Siriji

Signal BHRT će od 20 sati preuzeti i Radio Konjic

BHRT će večeras na svim svojim platformama emitirati trosatni posebni program posvećen prikupljanju pomoći za žrtve razornih zemljotresa koji su početkom februara pogodili Tursku i Siriju. Emisija pod nazivom ‘Teleton’ trajat će od 20:00 do 23:00 sata, a gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža BHRT-a moći će telefonski donirati novac za stradale, pozivom na broj 17006. Na taj način biće okončana kampanja koju su 1. marta pokrenuli BHRT i Pomozi.ba. 

Od momenta pokretanja akcije, pa sve do sada prikupljena su tri miliona maraka.

U emisiji koja je na našem programu od 20 sati, učestvovaće gotovo 150 ličnosti iz političkog kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine. Podršku su dale i firme sa velikim novčanim donacijama. 

Nekoliko medijskih kuća u Bosni i Hercegovini također je pokazalo interesovanje da podrže kampanju preuzimajući signal našeg programa, između ostalog N1, Hayat te nekoliko lokalnih medijskih kuća. 

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović kazao je kako ovo nije prvi put da BHRT radi ovakve projekte, te da je riječ o gestu solidarnosti za ljude koji su u nekoliko minuta ostali bez svega, kao i činjenici da i mala zemlja Bosna i Hercegovina stoji iza njih.

“Ideja je bila da nakon prvog vala pomoći iz Bosne i Hercegovine, koji je bio značajan, od ekipa za pomoć  i svega drugog što je potrebno, nastavimo kontinuirano pomagati. Nema nikavih dilema da će im još dugo biti potrebna pomoć”, ocijenio je Karamehmedović dodajući da je cilj bio, prije svega, napraviti gest da ljudi vide da nisu sami, kao i prikupiti konkretnu pomoć uz partnere iz organizacije Pomozi.ba.

“Velika je čast i zadovoljstvo što se Javni RTV servis priključio akciji pomoći i pozvao nas. Ovo je najuspješnija akcija iza koje stoji Pomozi.ba”, istakla je predstavnica te humanitarne organizacije Maja Arslanagić Hrbat.

Ona je podsjetila da je u Tursku i Siriju već otišlo 95 kamiona pomoći. 

“U prvim trenucima podrška je bila ogromna. Sada je malo manja i mislim da nismo zakasnili sa ovom kampanjom koja je zaista potrebna. Kolege koje su na terenu kažu da je situacija teška i da je pomoć potrebna tokom cijele godine. Do sada je prikupljeno oko 3 miliona konvertibilnih maraka, a tačan odziv na kampanju znaćemo tokom emisije ‘Teleton'”, kazala je Arslanagić Hrbat.

Da bi pomoć što prije stigla do unesrećenih odlučili smo da pomoć ide direktno na račune udruženja Pomozi.ba. Iz istog razloga koristit ćemo humanitarni broj telefona 17006. Da bismo dosegnuli do što većeg broja građana Bosne i Hercegovine BHRT će bez naknade omogućiti svim televizijskim i radijskim kućama da preuzmu ovaj program, a portali će to moći učiniti putem linka sa zvaničnog YouTube kanala BHRT-a na svojim platformama.

radiokonjic.ba/bhrt.ba

16.03.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima