back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

BLAMAŽA NA FARSKIM OSTRVIMA: BORAC OBRUKAO BH. FUDBAL

Banjalučani su na ovo gostovanje došli sa dva gola prednosti iz prvog meča (2:0), ali su večeras odigrali katastrofalan meč i ispali iz takmičenja.

Borac dobro otvara meč. Bosanskohercegovački tim je imao nekoliko pokušaja u uvodnim minutama, ali je odbrana Torshavna sigurna, a golman domaćih nije imao previše problema.

Tada teren preuzima domaći tim. Stvore nekoliko opasnih situacija, a u 35. minuti domaći postižu gol. Egilsson je majstorski izveo slobodan udarac za 1:0.

Domaći tim je u tim trenucima bio vrlo opušten, ali je u 44. minuti domaći fudbaler Jakobsen napravio medvjeđu uslugu svom timu. Dobio je drugi žuti karton i morao se ranije istuširati.

Borac u nastavak ulazi ofanzivnije, ali ubrzo stiže hladan tuš. Gajić je u 53. minuti promašio penal i isključen, a Egilsson je pogodio za 2:0.

Potom su domaći stvorili još nekoliko odličnih šansi, a u 66. minuti došli do trećeg gola. Lazić ovoga puta pravi penal, a Egilsson sigurno postiže gol sa 11 metara za het-trik i vođstvo od 3:0.

U 75. minuti Borac se vratio u igru. Benjamin Tatar postigao je gol za 3:1.

Borac propušta veliku šansu tri minuta kasnije. Mrkaić je imao odličnu šansu, ali nije uspeo da postigne gol u pogotku.

Do kraja nije bilo promjene rezultata, a s obzirom na to da je Borac u prvom meču slavio sa 2:0, pobjednik ovog duplog meča se tražio kroz produžetke.

Međutim, nakon 120 minuta igre nije bilo pobjednika. Prekršeno je izvršenje kazne. Tu su bolje prošli igrači domaćeg tima, koji prolaze dalje i imaju veliku šansu da se plasiraju u treće pretkolo.

Borac je, s druge strane, stavio na kocku bh. fudbal i još jednom pokazao da naš fudbal nije daleko od amaterskog nivoa.

Konferencijska liga, 1. pretkolo:

B36 Torshavn – Fighter 3:1 (4:3p)

B36 TORSHVAN: Lamhauge, Enevoldsen, Nattestad, Egilsson, Hoholt, Pryzbylski, Nielsen, Jacobsen, Solheim, Nielsen, Agnarsson.

BORAC: Pavlović, Vojinović, Gajić, Andrić, Spremo, Popara, Piščević, Begić, Meleg, Tatar, Lukić.

hayat.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]