back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

EDINA BEGIĆ: Monza je moj klub, tu će mi biti lakše vratiti se poslije povrede

Najbolja bosanskohercegovačka odbojkašica i prošlosezonska članica moskovskog Dinama Edina Begić u procesu je oporavka nakon teške povrede (puknuće ukrštenog ligamenta desnog koljena) koju je zadobila na utakmici ruskog prvenstva 5. marta.

Edina je operisana 23. marta u Monci, a prije nekoliko dana potpisala je jednogodišnji ugovor za istoimeni klub. Riječ je o klubu za koji je igrala već pet sezona i igračica je sa najviše nastupa (98) u dresu Monze u elitnom nivou takmičenja.

– Dok sam bio u Rusiji, uvek sam pratio Moncu, bili su drugi tokom sezone i bio sam veoma srećan zbog tima. Imao sam priliku da gledam te finalne utakmice s obzirom da sam operisan 23. marta. Moja odluka je bila da se tamo operišem jer sam već jednom imala tu povredu i odlučila sam da odem kod istog doktora kod koga se osećam najbolje. Kada sam se vratila i vidjela punu dvoranu, vratio mi se onaj osjećaj da bih volio ponovo igrati za Monzu, pa su već tada krenuli mali razgovori o mom povratku, objašnjava Edina Begić.

Već je završila četiri mjeseca rehabilitacije.

– Za koleno je bila dobra odluka da se operišem u Monci jer dobro poznajem ceo medicinski tim i lekare, pa mi je bilo drago da sam uz njihovu podršku oporavio koleno i vratio se na teren u klubu za koji sam igrao. pet godina i gdje se osjećam kao kod kuće, ističe Begić.

Naredne sezone nastupa za klub u kojem je rekorder sa 98 nastupa u elitnom nivou.

– Počastvovan sam tim rekordom. Ovo je moj klub, moje srce je tu, dobro poznajem tamošnju sredinu i mislim da će mi biti lakše s obzirom da sam imao jako tešku sezonu u Dinamu. Mislim da će mi sve ovo biti dobra motivacija da se vratim nakon teške povrede, kaže Edina.

Oporavak će i dalje trajati.

– Oporavljao sam se u Italiji, a potom i u Bosni i Hercegovini, ali ide sporije nego što sam očekivao. Međutim, to je u redu jer to ne treba porediti sa prethodnom povredom i kolenom. Svako koljeno je priča za sebe, vjerujem da će sve proći na vrijeme i dobro, smatra Edina, koja bi se na teren trebala vratiti u oktobru.

– Monca svake godine gradi timove koji mogu da osvoje šampionat. Sledeće godine sve ekipe su dobro pojačane, biće na visokom nivou, ali Monza ima i dosta jakih imena, tako da su ciljevi uvek napredovati. Klub ima odličnu reputaciju koju želi sačuvati i u narednoj sezoni, zaključila je Edina Begić.

Povratak u oktobru

Naša odlična odbojkašica nedostajat će reprezentaciji Bosne i Hercegovine u Grupi F kvalifikacija za EP kada igraju protiv Švicarske, Grčke i Norveške. Prva utakmica je na programu 21.20. avgusta u gostima protiv Norveške.

– Nažalost, neću biti spreman za kvalifikacije, očekujem da se vratim na teren tek u oktobru. I dalje ne trčim, ne skačem, treba mi još malo vremena za te stvari, rekla je Edina.

Napisao: Ersan Bijedić

desk@dnevni-list.ba

The post EDINA BEGIĆ: Monza je moj klub, lakše ću se vratiti tamo nakon što se povreda pojavila prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]