back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

FZZZ: Tražim poslodavca 2024 od 13.5.2024. godine

Javni poziv za učešće u mjeri Tražim poslodavca 2024, za fizičke osobe registrovane na evidenciji nezaposlenih u FBiH, bit će otvoren 13, 14. i 15.5.2024. godine u periodu od 8 do 16 sati.

Nezaposlene osobe su u obavezi registrirati se na portal Zavoda do 5.5.2024. godine do ponoći. Online obrazac za apliciranje TP1 bit će dostupan na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba) u rubrici Projekti.

Apliciranje poslodavaca putem online obrasca TP2 (kao drugi korak u realizaciji programa), koji će također biti dostupan na web portalu Zavoda u meniju Projekti, bit će omogućeno od 16.5.2024. godine.

Postupak apliciranja i učešća u mjeri Tražim poslodavca 2024 

NAPOMENA: Ističemo da su fizičke osobe, kao preduslov za učešće, u obavezi registrirati se na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnog poziva (ukoliko to do sada nisu učinili). Kao preduslov za apliciranje fizičke osobe su u obavezi biti prijavljene na svoj korisnički račun, pri čemu se preporučuje korištenje računara ili tableta, ali ne mobilnog telefona.U jednom trenutku samo jedna osoba/poslodavac može biti prijavljena na svoj korisnički račun i aplicirati.
Kopije zaprimljenih prijava udostupne su na korisničkom računu korisnika u tabu „Kopije prijavnih obrazaca“.Krajnji rok za registraciju je 5.5.2024. godine. Poslodavci su u obavezi registrirati se najmanje dan prije podnošenja zahtjeva putem online obrasca TP2.

U slučaju poteškoća prilikom registracije na web portal Zavoda upiti se mogu slati na mail adresu: registracije@fzzz.ba

Više detalja o ovoj mjeri, načinu apliciranja i realizaciji dostupno je na web portalu Zavoda www.fzzz.ba u rubrici Projekti.

Više informacija o mjeri Tražim poslodavca 2024 dostupno je u tekstu Programa sufinansiranja zapošljavanja 2024

Najčešća pitanja i odgovori

Federalni zavod za zapošljavanje/radiokonjic.ba

26.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima