Hodžić: Požar je ušao u područje gdje boravi puno turista i to je jako velika šteta za sve nas

0

“Stanje ovoga jutra je otprilike identično kao i jučer, nažalost  požar u kanjonu Neretve je aktivan i ne možemo pristupiti gašenju, jer se radi o miniranom području, o dosta nepristupačnom području i sad za sada smo nemoćni  da bilo šta radimo. Dok je drugi krak požara pod kontrolom nije aktivan i tu je dobro stanje”, kazao je Husein Hodžić pomoćnik gradonačelnika u Službi za CZ i vatrogastvo Konjic za radiokonjic.ba.

Stim da se nalazimo u jeku sezone kada je najaktivniji rafting na Neretvi, a gust dim upravo se širi tim dijelom gdje su turisti najbrojniji, Hodžić dodaje.

“Nažalost požar je ušao u područje gdje boravi puno turista i to je jako velika šteta za sve nas ali šta ćemo, kao što sam kazao tu smo ograničeni ne možemo da pristupimo gašenju niti sa zemlje,a jednostavno procedure ne dozvoljavaju da se koriste niti helikopteri niti kanaderi na području koje je zagađeno minama”.

Iz Službe za CZ i vatrogastvo jedini spas vide u padavinama koje su meteorolozi prognozirali narednih dana.

“Ništa nam drugo ovdje ne može pomoći osim kiše koju evo treba da očekujemo za dan-dva,  jednostavno ruke su nam svezane i mi tu ne možemo ništa da uradimo”, kazao je Husein Hodžić pomoćnik gradonačelnika u Službi za CZ i vatrogastvo Konjic.

radiokonjic.ba

25.07.2022.