14.4 C
Konjic
30 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Lukomir: “Luka (ne)mira”?

Uvijek pišu da je u Lukomiru sve dobro, a...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Pronađeno tijelo nestale žene kod Stoca

U blizini Smrekove Glavice na predjelu Gornji Poplat kod...

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Počela naplata parkinga kod Gradske džamije i Ćuprije

JKP Standard je počeo  sa primjenom nove Odluke o...

Hrvatska: U Zagrebu nasmrt pretučen zaštitar, policija poziva napadače da se sami jave

Užasan zločin u Zagrebu. Jutros oko 5.00 časova u bolnici je pretučen radnik obezbeđenja koji je od zadobijenih povreda preminuo. Na području Trnja, u krugu ogranka igara na sreću, nakon verbalnog sukoba, nepoznati počinioci su ga napali i pobjegli.

Liječnička pomoć pružena je zaštitaru KBC-a Zagreb, gdje je preminuo. U toku je kriminalističko istraživanje, kao i potraga za trojicom počinilaca. Podrazumijeva se da je stradao 35-godišnji zaštitar koji je iz kazina udaljio dvije osobe koje su remetile red i mir i uništavale inventar, nezadovoljan gubitkom novca. Nakon toga se dogodila tragedija.

Novinarima se obratio Zvonimir Petrović, načelnik Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke, koji je rekao da ima svjedoka. On smatra da djelo nije bilo s predumišljajem.

– Jutros oko 4:30 na Savici dogodio se incident u automat klubu. Do sada se ovo krivično djelo kvalifikovalo kao teška tjelesna ozljeda od koje je nastupila smrt. Zaštitar se verbalno, a potom i fizički sukobio sa nekoliko nepoznatih osoba. Nakon fizičkog obračuna, lica su se udaljila u nepoznatom pravcu. U interesu istrage, ne možemo reći o kolikom broju ljudi je u pitanju, rekao je Petrović.

On je naglasio da su tokom istrage pronašli dosta tragova za koje smatraju da će im biti od velike koristi u daljem toku kriminalističke obrade.

– Odmah smo započeli intenzivnu kriminalističku istragu, koja uključuje pregled nadzornih kamera u automat klubu i šire i uže prostore događaja, rekao je on.

On je naglasio da je bilo nekoliko svjedoka koji su bili u krugu samog automat kluba.

– Koliko je poznato, zaštitar je bio naoružan, ali nije koristio oružje. Kao i ranije, prvo je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba, a o posebnim motivima ne možemo govoriti. Ne možemo reći da je ovaj zločin bio planiran. Djelo se vjerovatno dogodilo naglo u zbrci. Suzili smo krug, imamo određena operativna znanja. Nastavljamo sa radom do kraja vikenda. Pozivam počinioce koji su još uvijek nepoznati da se prijave policiji, zaključio je.

PROČITAJ:   Talijanski nogometaš nasmrt pretukao bivšu djevojku koja ga je prijavila za uznemiravanje

Post Hrvatska: U Zagrebu na smrt pretučen zaštitar, policija poziva napadače da se sami prijave pojavio se prvi na Posušje.info.

www.posusje.info

Možda vas zanima