back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Međunarodni praznik rada: 1.i 2.maj neradni dani

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da se 1.maj obilježava kao Međunarodni praznik rada tokom dva dana, 1. i 2. maja

Kako pojašnjavaju iz Ministarstva ovo je odlučeno na osnovu Zakona o praznicima (“Službeni list SFRJ” broj: 6/73), koji se primjenjuje kao federalni zakon u skladu s Uredbom o preuzimanju i primjeni saveznih zakona (“Službeni list RBiH” broj: 2/92), odnosno Zakonom o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom (“Službeni list RBiH” broj: 13/94).

– S obzirom da 1. maj 2024. godine pada u srijedu, obavještavamo javnost da će neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine biti srijeda, 1. maj, te četvrtak, 2. maj 2024. godine. U skladu s tim, tokom praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe neće biti otvoreni – navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ovom prilikom svim radnicima čestita Prvi maj – praznik rada. 

– Ovaj praznik je prilika da istaknemo važnost čovjeka kao najvažnijeg resursa, te se podsjetimo da je najveća vrijednost na tržištu rada upravo kvalitetna radna snaga. Pozivamo poslodavce da poštuju prava radnika koja im garantuje Zakon o radu, te da osiguraju sigurno i pravedno radno okruženje za sve zaposlene – poručio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, saopćeno je iz Ministarstva.

radiokonjic.ba/ministarstvorada

25.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima