7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Jačanje institucionalnih veza Konjica i Jablanice sa Opštinama Danilovgrad i Bijelo Polje iz Crne Gore, kroz projekte prekogranične saradnje

Nakon nedavnog otvaranja centara kreativnih industrija u Konjicu, Jablanici, Danilovgradu i Bijelom Polju u okviru regionalnog projekta “Kreativne industrije za zapošljavanje bez granica”, koji se implementira uz podršku EU, jučer su u posjeti Konjicu boravile delegacije Opštine Danilovgrad Iz Crne Gore i Općine Jablanica, sa predstavnicima Udruženja za poduzetništvo i posao Link iz Mostara, gdje su se sastali sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem.

– Kreativne industrije povezuju mlade kreativce na regionalnom nivou, ali i nas predstavnike lokalnih zajednica kroz jačanje institucionalnih veza, zato su programi i projekti koji povezuju Bosnu i Hercegovinu sa drugim zemljama, u ovom slučaju sa Crnom Gorom, dragocjeni, jer se otvaraju mogućnosti za proširivanje saradnje na ekonomskom, kulturnom, sportskom i drugom planu – naglasio je gradonačelnik Ćatić.

– Prvi put sam u Konjicu i nakon razovora i susreta sa gradonačelnikom, te obilaska industrijske zone i kulturno historijskih vrijednosti ovog grada, smatram da je uvezivanje naših lokalnih zajednica kroz ovaj projekat izuzetno značajno za sve nas. Radi se o nastavku projekta koji realizujemo zajedno i nadam se da će ih u budućnosti biti još više – kazao je Aleksandar Grgurović, predsjednik Opštine Danilovgrad iz Crne Gore.

Tomislav Majić predsjednik Udruženja Link Mostar zaželio je uspjeh svim akterima projekta “Kreativne industrije za zapošljavanje bez granica”, naglašavajući značaj ovih aktivnosti u smislu stvaranja mogućnosti mladim ljudima da ostvare svoje poslovne i privatne ideje i težnje i da ostanu da žive  u svojim lokalnim sredinama, koje će na temelju kreativnih centara razvijati tehnološke mogućnosti, što je i cilj projekta koji je na ovaj način uvezao Bosnu i Hercegovinu sa Crnom Gorom.

Grad Konjic

11.03.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima