12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Pronađeno tijelo nestale žene kod Stoca

U blizini Smrekove Glavice na predjelu Gornji Poplat kod...

Kapiten odbojkaša BiH o problemima u Savezu: Tretirali su nas kao robove, dresove smo sami prali

Kapiten odbojkaške reprezentacije BiH Tihomir Gajić govorio je za Glas Srpske o svim problemima koji muče igrače i njega, navodeći da je sve kulminiralo odlukom šefa OS BiH da ne daje sertifikate igračima koji igraju u inostranstvu dok ne vrate opremu reprezentacije.

To im je bila prva prilika da govore, navodeći još mnogo nedaća koje su ih zadesile u proteklom periodu, a koje se godinama gomilaju.

Međutim, odluka da ne dobiju dozvolu za odlazak u strane klubove dok ne vrate dresove i trenerke u kojima su nastupali tokom kvalifikacija za Srebrnu ligu i Evropsko prvenstvo, kažu, prevršila je svaku mjeru.

Imali smo veliku podršku navijača u Švajcarskoj. Posle utakmice smo im se odužili tako što smo im dali dresove, trenerke… To je normalno u svim reprezentacijama, ali ovde očigledno ništa nije normalno. Po povratku nam je rečeno da moramo vratiti opremu. Naš dogovor je bio da tu naredbu nećemo ispuniti. Tada su rekli da igrači neće dobiti sertifikate dok ne vrate opremu, što je klasična ucena. U međuvremenu su tri reprezentativca osnovala nove klubove, koji su savezu platili sertifikate. Oružane snage BiH su odbile da ih potpišu, iako je novac položen na njihov račun. Šta je interes lidera alijanse? Možda ostave opremu za sebe, da podijele sa rođacima, prijateljima, ne znam. Dosta nam je takvog odnosarekao je Gajić.

Kao prvi među jednakima navodi mnogo toga što ne priliči ni amaterskim organizovanim ekipama, a kamoli reprezentaciji.

Svi smo nezadovoljni i razočarani u ljude koji nas vode. Jedina pozitivna stvar je odnos koji mi igrači imamo jedni prema drugima. Imamo dobar tim koji uz normalan rad može prvi put da se plasira na Evropsko prvenstvo. U kvalifikacijama smo imali očajan smještaj i uslove za treniranje. Nismo imali oporavak, a od nas se tražio maksimum. Sa početkom utakmica krenule su strašne stvari. Odigrali smo samo jednu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na domaćem terenu, sve ostale kao gosti, jer savez nema para. Na putu za Albaniju, recimo, saznali smo da ćemo tamo odigrati oba meča. Putovali smo u Rumuniju 22 sata, spavali na podu autobusa… Tamo nam je posle meča rečeno da ostajemo da sutra odigramo još jednu utakmicu. Sami smo oprali dresove. Na povratku smo saznali da imamo novca za ručak, umjesto toga su nam kupili 20 vreća čipsa. Tretirali su nas kao roboverekao je Gajić.

PROČITAJ:   JOSHUA SE SLOMIO NAKON PORAZA, BACIO POJASE, PSOVAO

Po dolasku u Sloveniju saznali su da će odigrati prijateljsku utakmicu sa Katarom.

Na samoj utakmici njihovi reprezentativci su nam rekli da su sedam dana prije utakmice znali da će igrati protiv nas. Strastvenonaglasio je Gajić.

U Oružanim snagama BiH tvrde da nema ucjene, da imaju sve na papiru i da oprema mora biti rasterećena. Predsednik saveza Milutin Popović tvrdi da je notorna laž da se igračima ne obezbeđuju uslovi u skladu sa mogućnostima koje savez ima.

Ne želim da komentarišem to što su navijačima delili dresove i trenerke. Kakav su zapravo rezultat postigli dijeljenjem opreme? Zašto nisu podnijeli izvještaj o tome šta se dogodilo? Kada igrač napiše šta je uradio sa opremom, dobiće potvrdu, i biće odgovoran za prekršaj i nema problema, nema ucena. Nakon akcije ženske reprezentacije stavićemo tačku na ovaj slučajrekao je Popović.

Također je dodao da savez nema novca i da se snalaze na razne načine da igraju utakmice, te da su promjenom sistema takmičenja troškovi kvalifikacija porasli sa 42.000 na skoro 200.000 KM.

Problem je što nismo mogli da im obezbedimo letove avionom, ali smo definisali da autobusima putuju do Albanije, a odatle do Rumunije. CEV nam je omogućio da odigramo obje utakmice u gostima. To su znali i članovi stručnog štaba i igrači. Sve je bilo naporno, ali nije stvar našeg hira, jednostavno nismo imali novca. Što se tiče situacije u Rumuniji i pranja dresova, nemamo para za menadžera putovanja, nemamo čak ni neke posebne prostorije kao savez. Kada je u pitanju prijateljska utakmica protiv Katara, ona nije u nadležnosti Oružanih snaga BiH, već je dogovorena od strane stručnog štaba i nema šanse da su za utakmicu saznali dan prije utakmice.istakao je Popović.

PROČITAJ:   Muškarac iz BiH pritvoren zbog krađe na makarskom području

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima