back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Premijerka HNK-a Buhač i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK-a Tomislav Martinović posjetili Konjic

Danas su premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač i zamjenik...

Konjic: Pucnjava na Ribićkom mostu

Načelnik Operativnog centra Policijske uprave Konjic Ismail Kadić informisao je za radiokonjic.ba da je jutros u 7:25 sati Policijska stanica Konjic zaprimila prijavu H.A. (1984) iz Jablanice.

„On je prijavio da je na Ribićkom mostu na putu M 17 njemu poznato lice iz putničkog motornog vozila mercedes, crne boje, pucalo iz puške na njegovo vozilo folksvagen polo u kojem se nalazio prijavitelj i D.L. (1998) iz Jablanice. Isti je još izjavio da se u putničkom motornom vozilu mercedes kao suvozač, također nalazio, njemu poznato lice K.A. iz Konjica, i da su se oba lica uputila u pravcu Konjica. Patrola policije je uočila navedeno vozilo u ulici Kolonija u Konjicu, koje se uputilo u pravcu ulice Varda, gdje se patrola policije kretala za istim, nakon čega se navedeno vozilo zaustavilo u ulici Musala. U navedenom vozilu zatečeni su vozač K.S. (1977) i suvozač K.A. (1981), oba iz Konjica, koji su lišeni slobode. U ulici Varda pronađena je crna automatska puška  M 56, kalibra 7,62 milimetara, sa jednim okvirom bez municije“ – rekao je Kadić.

“Patrola policije je na licu mjesta, odnosno u mjestu Ribići, zatekla prijavitelja, gdje su vidljiva oštećenja od upotrebe vatrenog oružja na njegovom putničkom motornom vozilu folsvagen polo. U toku je kriminalistička obrada navedenih lica“ – izjavio je načelnik OC PU Konjic Ismail Kadić.

radiokonjic.ba/PU Konjic

14.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima