back to top
17.3 C
Konjic
20 Maja, 2024

Odluka Vlade FBiH o isplati jednokratne pomoći isključuje izabrane dužnosnike i nosioce izvršnih funkcija

Povodom pisanja pojedinih medija vezano uz Odluku Vlade Federacije BiH, donesenu 18. decembra ove godine, o izdvajanju sredstava u svrhu isplate jednokratne pomoći zaposlenicima organa uprave i drugih organizacija, obavještavamo da ova odluka isključuje izabrane dužnosnike i nosioce izvršnih funkcija.

Odluka je donesena u skladu sa Uredbom o isplati pomoći od strane poslodavca.

Ovom odlukom se propisuje da se iz Budžeta FBiH izdvajaju sredstva u svrhu isplate jednokratne pomoći zaposlenicima organa uprave i drugih organizacija koji plaću primaju putem Jedinstvenog računa Budžeta FBiH, isključujući izabrane dužnosnike i nosioce izvršnih funkcija.

Također, Odlukom je propisano da će se isplata sredstava izvršiti u skladu sa Uredbom o isplati pomoći od strane poslodavca u visini od 1.260 KM po zaposleniku, a pravo na isplatu jednokratne pomoći ostvaruju zaposlenici, koji su bili u radnom odnosu u momentu stupanja na snagu ove odluke.

Finansijska sredstva potrebna za realizaciju ove odluke osigurat će se u okviru odobrenog Budžeta FBiH za 2023. godinu predviđenog za isplatu plaća i naknada zaposlenih, te kroz preraspodjele između budžetskih korisnika.

radiokonjic.ba/ured vlade fbih

21.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima