Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Požar u soliteru II: Pribranošću stanara i brzom intervencijom vatrogasaca ugašen požar

Večeras je u soliteru II došlo do požara na sedmom spratu, ali je prisebnošću stanara, te brzom intervencijom vatrogasaca Službe za CZ i vatrogastvo Konjic sve prošlo bez većih posljedica

Vatrogasac Munib Bubalo, koji je sa svojim kolegama, bio angažovan na gašenju požara rekao je ekipi radiokonjic.ba da su dojavu dobili u 19.04 minute od stanarke Ž.B., te da su dolaskom na lice mjesta vidjeli da je zapaljena polica za obuću ispred stana na sedmom spratu.
“Pribranošću stanara solitera II, koji su adekvatno pristupili gašenju požara spriječeno je dalje širenje. Požar je izbio na sedmom spratu, gdje se nenormalno velikom brzinom dim probio na gornje spratove. Sve etaže od 10. do 14. sprata su bile popunjene dimom, gdje su se morali koristiti izolacioni aparati da bi se prišlo prozorima i da bi se to ozračilo, da bi se izventiliralo, kako bi se ispraznio dim, jer sam dobio informaciju da u ovom soliteru ima par ljudi, koji imaju srčanih problema ili neki vid oboljenja” – ispričao je Bubalo.

požar u soliteru ii: pribranošću stanara i brzom intervencijom vatrogasaca ugašen požar
Požar u soliteru II: Pribranošću stanara i brzom intervencijom vatrogasaca ugašen požar

Bubalo je savjetovao građanima ukoliko bi bili izloženi većoj koncentraciji dima da se stanovi zatvaraju kako bi se spriječio ulazak i veća koncentracija dima u objekat, dok ne dođu osposobljene osobe, PVJ.
“U tom momentu mi pristupamo gašenju, neutralizaciji, razdimljavanju. Međutim, ukoliko se požar širi primjenjuju se druge mjere, na većem nivou, veći broj vatrogasaca gdje se mora pristupiti izvlačenju unesrećenih osoba iz zadimljenih prostorija” – rekao je vatrogasac Bubalo.
“Ovo što se večeras desilo neka bude jedna opomena, potrebna je edukacija. Treba se zahvaliti komšiji, vrata do vrata, koji je profesionalno odradio ovaj posao, spriječio širenje požara, ali nije imao mogućnost da razdimi haustore i moralo se pristupiti nekim drugim sredstvima, da se to razdimi. Razbijeni su prozori, brza ventilacija, ali sve je riješeno kako treba” – zaključio je vatrogasac Munib Bubalo.

Na licu mjesta su bili i pripadnici Policijske uprave Konjic.

radiokonjic.ba

Foto: radiokonjic.ba
24.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima