16.5 C
Konjic
29 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

VLADA HNK: U zakon uvedeno pravo na dječiji dodatak za djecu s poteškoćama u razvoju ili invaliditetom

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona na današnjoj je 202. redovnoj sjednici,...

Juniorke ŽKK Konjic Konjic šampionke ŽOL BiH

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Konjic ovoga vikenda su nastupile...

FK Klis postao prvak Druge lige FBiH-Jug u sezoni 2022./2023.godina

FK Klis iz Buturović Polja je postao prvak Druge...

Danas odlučujuća utakmica za Igman

33.kolo Premijer lige BiH: FK Sarajevo - FK Igman...

FK Igman će igrati u Premijer ligi BiH i naredne sezone

FK Igman je danas u utakmici posljednjeg 33.kola Premijer...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 22. do...

Požar u soliteru II: Pribranošću stanara i brzom intervencijom vatrogasaca ugašen požar

Večeras je u soliteru II došlo do požara na sedmom spratu, ali je prisebnošću stanara, te brzom intervencijom vatrogasaca Službe za CZ i vatrogastvo Konjic sve prošlo bez većih posljedica

Vatrogasac Munib Bubalo, koji je sa svojim kolegama, bio angažovan na gašenju požara rekao je ekipi radiokonjic.ba da su dojavu dobili u 19.04 minute od stanarke Ž.B., te da su dolaskom na lice mjesta vidjeli da je zapaljena polica za obuću ispred stana na sedmom spratu.
“Pribranošću stanara solitera II, koji su adekvatno pristupili gašenju požara spriječeno je dalje širenje. Požar je izbio na sedmom spratu, gdje se nenormalno velikom brzinom dim probio na gornje spratove. Sve etaže od 10. do 14. sprata su bile popunjene dimom, gdje su se morali koristiti izolacioni aparati da bi se prišlo prozorima i da bi se to ozračilo, da bi se izventiliralo, kako bi se ispraznio dim, jer sam dobio informaciju da u ovom soliteru ima par ljudi, koji imaju srčanih problema ili neki vid oboljenja” – ispričao je Bubalo.

Požar u soliteru II: Pribranošću stanara i brzom intervencijom vatrogasaca ugašen požar

Bubalo je savjetovao građanima ukoliko bi bili izloženi većoj koncentraciji dima da se stanovi zatvaraju kako bi se spriječio ulazak i veća koncentracija dima u objekat, dok ne dođu osposobljene osobe, PVJ.
“U tom momentu mi pristupamo gašenju, neutralizaciji, razdimljavanju. Međutim, ukoliko se požar širi primjenjuju se druge mjere, na većem nivou, veći broj vatrogasaca gdje se mora pristupiti izvlačenju unesrećenih osoba iz zadimljenih prostorija” – rekao je vatrogasac Bubalo.
“Ovo što se večeras desilo neka bude jedna opomena, potrebna je edukacija. Treba se zahvaliti komšiji, vrata do vrata, koji je profesionalno odradio ovaj posao, spriječio širenje požara, ali nije imao mogućnost da razdimi haustore i moralo se pristupiti nekim drugim sredstvima, da se to razdimi. Razbijeni su prozori, brza ventilacija, ali sve je riješeno kako treba” – zaključio je vatrogasac Munib Bubalo.

Na licu mjesta su bili i pripadnici Policijske uprave Konjic.

radiokonjic.ba

Foto: radiokonjic.ba
24.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima