16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Predstavnici Skupštine HNK održali sastanak sa direktorima domova zdravlja, među njima i direktor Doma zdravlja Konjic

Najviše riječi bilo je o finansiranju ovih javnih zdravstvenih ustanova te mogućnostima pronalaska adekvatnih rješenja trenutnih problema.

Dana 06.11.2023. godine u prostorijama Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona  zamjenici predsjedavajućeg Skupštine g. Tomislav Martinović i g. Džafer Alić i održali su sastanak sa direktorima domova zdravlja: Dom zdravlja Mostar, Dom zdravlja Stari grad Mostar, Dom zdravlja Konjic, Dom zdravlja Stolac i Dom Neum.

Razmijenjene su informacije o dosadašnjim aktivnostima, mogućnostima zajedničke realizacije određenih projekata i planovima za dalji period.

Na sastanku su razmatrani brojni aspekti poboljšanja primarne zdravstvene zaštite, tekući problemi i načini njihovog rješavanja. Najviše riječi bilo je o finansiranju ovih javnih zdravstvenih ustanova te mogućnostima pronalaska adekvatnih rješenja trenutnih problema.

Skupština HNK je usvojila Izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK te tako Zaključkom osigurala 3 miliona KM za domove zdravlja te zadužila da u sljedećoj izmjeni finansijskog plana za 2023. godinu planira dodatnih 3 miliona KM.

U konstruktivnom razgovoru konstatovana je potreba za kontinuiranom saradnjom kako bi se trenutni problemi mogli rješavali na najefikasniji način.

predstavnici skupštine hnk održali sastanak sa direktorima domova zdravlja, među njima i direktor doma zdravlja konjic
Predstavnici Skupštine HNK održali sastanak sa direktorima domova zdravlja, među njima i direktor Doma zdravlja Konjic

06.11.2023.

Skupština HNK

radiokonjic.ba

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima