-1.5 C
Konjic
9 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić danas boravi u posjeti Gradu Konjicu

Tokom posjete premijera FBiH, istaknuta je izuzetna saradnja lokalne zajednice i Vlade Federacije BiH

Danas je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić posjetio Gradsku upravu Konjic gdje se sastao sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem. Tema razgovora vođenih tokom susreta bili su aktuelni projekti koje Grad Konjic realizuje uz podršku Vlade Federacije BiH i problemi sa kojima se susreću zdravstveni radnici zaposleni u Domu zdravlja Konjic.

„Saradnja koju smo gradonačelnik Ćatić imali kao parlamentarci u nekom ranijem periodu sada je dobila neki novi oblik i formu. Razgovaramo kao gradonačelnik i premijer i mnogo se bolje razumijemo, a projekti koji dolaze sa nivoa Grada koji su aktuelni u ovoj godini Vlada je podržala i nastojat ćemo i u narednoj godini raditi na još kvalitetnijem i boljem nivou. Pokušavamo probleme koji su aktuelni  tretirati kao svoje i raditi kako bi oni postali što manji, sve sa ciljem kako bi naši sugrađani imali najkvalitetnije moguće javne usluge“  kazao je premijer Nikšić, naglašavajući kako je Konjic njegova lokalna zajednica i njegov grad, za koji je vezao svoj život.

„Nadam se da će u ovom vremenu koje je pred nama,doći i do formiranje Vlade  Hercegovačko-neretvanskom kantonu, koja će biti u punom kapacitetu, kada bi ta vertikala bila još prohodnija i bolja, a sve to bi samo donijelo plus našem gradu“ istaknuo je Nikšić.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić zahvalio se premijeru na posjeti i podršci, dodajući da sve aktivnosti koje su dogovorene sa premijerom se i realizuju.

„Mi smo se potrudili da tokom susreta sa premijerom Nikšićem u sklopu Dana grada Konjica i Dana dijaspore prezentujemo sve one aktivnosti koje Grad planirada uraditi, kako bi Vlada Federacije BiH bila dio tih projekata. Mogu sa zadovoljstvom reći da su ti projekti već u fazi implementacije i da se sve aktivnosti koje smo dogovorili sa premijerom i realizuju. Uvijek nam je drago kada imamo ljude koji znaju odakle dolaze i  ne zaboravljaju Konjic kada su na određenim funkcijama“  kazao je gradonačelnik Ćatić.

Nakon susreta u Gradskoj upravi uslijedila je zajednička posjeta i sastanak sa menadžmentom Doma zdravlja Konjic, kako bi se razgovaralo o načinima prevazilaženja stanja u kojem se ova zdravstvena ustanova nalazi već duži niz godina.

radiokonjic.ba

27.10.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima