-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Smajlagić još čeka odgovor, kvalifikacije počinju 13. listopada

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine imao je novu sjednicu prošle sedmice, ali čelnici Saveza još nisu imenovali selektore dvije A selekcije, muške i ženske.

Ranije je najavljeno, pogotovo što će muška reprezentacija BiH 13. oktobra sa Slovenijom u gostima igrati prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine u sklopu grupe 7. A bh. tim nije imao nikakve akcije od marta ove godine, kada smo dva puta poraženi u pripremnim utakmicama za Svjetsko prvenstvo od Grčke.

Međutim, pitanje selektora još nije riješeno, a do sljedeće kampanje je manje od mjesec dana.

Glavni kandidat Nadzornog odbora već duže vrijeme je Irfan Smajlagić, koji je dostavio svoj plan i program. U Udruženju su, prema iskazanom raspoloženju, veoma zainteresovani da zaposle Smajlagića kao priznatog stručnjaka sa reputacijom, ali su sebi dali malo više vremena.

– Plan i program koji je dostavio Smajlagić veoma je pozitivan za razvoj reprezentacije jer se odnosi i na rad sa mlađim selekcijama. To se svodi na jedan potpuni olimpijski ciklus od četiri godine kako bi se A reprezentacija pripremila za nešto više rezultate za nekoliko godina, a ne odmah. Ovaj plan predviđa dosta skupova i akcija, što iziskuje ozbiljna finansijska sredstva. Nije jeftin program i zato smo si dali vremena da otklonimo nejasnoće oko zatvaranja finansijske konstrukcije. Ne bi bilo u redu da prihvatimo taj program, a onda ne možemo ispuniti ono što je predviđeno, rekao je član Izvršnog odbora RSBiH Slobodan Zadro.

Radan Rovčanin bi trebalo da i dalje bude trener rukometašice. Postignut je principijelni dogovor o nastavku vođenja ženskog A tima, ali oba trenera još nisu potpisala ugovor.

– Nadam se da bi to trebali riješiti ove sedmice, a onda krenuti s potpisivanjem ugovora, rekao je Zadro. Er.B.

PROČITAJ:   Osumnjičenik za pokolj u Kanadi pronađen mrtav, njegovog brata još uvijek traže

Udruženje je dobilo generalnog sponzora

Pozitivno je to što je RSBiH dobila generalnog sponzora, pa će se domaće rukometno prvenstvo tekuće sezone zvati BH Telecom Premijer liga BiH. U skladu s tim, Savez je objavio saopštenje za javnost u kojem se navode promotivne obaveze koje klubovi moraju ispuniti kako bi im RSBiH na kraju sezone refundirala kotizaciju.

Post Smajlagić još čeka odgovor, kvalifikacije počinju 13. oktobra pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima