Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Svjetski kongres poduzetnika: Grad Konjic dobitnik Zlatne nagrade i priznanja GlobalLocal za 2022. godinu

Nagrada je dodijeljena za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi

Večeras je u Dubrovniku u okviru Svjetskog kongresa poduzetnika, koji se održava od 06. do 09. decembra, Gradu Konjicu dodijeljena Zlatna nagrada i priznanje GlobalLocal za 2022.godinu, u kategoriji Najbolje lokalne zajednice u 2022. godini. Nagrada je dodijeljena za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Međunarodni ekonomski forum Perspektive je organizator događaja, kojem prisustvuje 206 učesnika iz devet država, a u sklopu kojeg će biti održano deset panela na kojima će svoja izlaganja održati više od 80 govornika.

Grad Konjic je dobitnik nagrade u sklopu projekta GlobalLocal, čija je misija prepoznavanje, promovisanje i nagrađivanje lokalnih i regionalnih zajednica i institucija, od državnih agencija,   ministarstava, vlada do predsjednika država izjavio je Vinko Ćuro, predsjednik Uprave Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive.  

“Grad Konjic je u desetak zemalja iz kojih su pristizali prijedlozi za laurete lokalne zajednice, prepoznat kao jedna od propulzivnijih lokalnih zajednica, koja je posvećena poduzetništvu, koja je u proteklom periodu učinila mnogo za poduzetništvo i koja je u svakodnevnoj komunikaciji sa poduzetnicima. Naš Međunarodni komitet koji je sastavljen od 15 stručnjaka iz više zemalja prepoznao je Grad Konjic kao jedan od tri laureata iz Bosne i Hercegovine, koji treba nagraditi nagradom GlobalLocal za aktivnost, ali i kreativnost ljudi koji vode te lokalne zajednice, koji zajedno sa poduzetnicima stvaraju dobar poslovni ambijent” – kazao je Vinko Ćuro u ime organizatora, Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive, čestitajući Gradu Konjicu i gradonačelniku na ovoj nagradi.

svjetski kongres poduzetnika: grad konjic dobitnik zlatne nagrade i priznanja globallocal za 2022. godinu
Vinko Ćuro

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je primio nagradu GlobalLocal, obratio se na Svjetskom kongresu poduzetnika u ime svih laureata iz regije, poručivši da je cilj i u budućnosti kreirati i realizovati kvalitetne programe podrške.

“Nagrade koje smo dobili potvrda su da u našim nastojanjima da pomognemo i ojačamo privredu, idemo pravim smjerom i da vodeći se našom poslovnom politikom možemo biti primjer drugim zajednicama da slijede naš put. Ponosni smo na činjenicu da su naše lokalne zajednice na osnovu uslova koji se pružaju privredi i privrednom razvoju, upravo investitori prepoznali kao poželjno područje za ulaganja, a sa posebnim zadovoljstvom gledamo na ovu internacionalnu nagradu koja nam je večeras uručena od poslovne zajednice. Na nama je da i u budućnosti kreiramo i realizujemo kvalitetne programe podrške, koji će kroz privredni razvoj omogućiti prosperitet i razvoj na svim poljima djelovanja” – kazao je gradonačelnik Ćatić naglašavajući značaj ovakvih susreta.

svjetski kongres poduzetnika: grad konjic dobitnik zlatne nagrade i priznanja globallocal za 2022. godinu
Svjetski kongres poduzetnika: Grad Konjic dobitnik Zlatne nagrade i priznanja GlobalLocal za 2022. godinu

“Želim da saradnja svih nas bude na nivou koji će nam dozvoliti da damo maksimum koliko možemo u unapređenju privrede i uslova života u regiji i svijetu” – dodao je gradonačelnik Ćatić. 

svjetski kongres poduzetnika: grad konjic dobitnik zlatne nagrade i priznanja globallocal za 2022. godinu
Ćatić i Ćuro

Osim Grada Konjica iz Bosne i Hercegovine nagradu su u ovoj kategoriji dobile općine Tešanj i Centar Sarajevo.

Kongres je prilika za predstavljanje uspješnih poduzetnika i poslovnih ideja, ali i da ukaže na način prevazilaženja različitih problema poduzetnika. Događaj ima i edukativni karakter, a njeguje poseban odnos prema mladim poduzetnicima. Ove godine se u sklopu kongresa održava posebna sesija posvećena ženama lidericama, naveli su organizatori.

amila@radiokonjic.ba

07.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima