U nedjelju Dan otvorenih vrata AP “Neretva” Konjic

0

Amatersko pozorište “Neretva” Konjic,  12. novembra u 12 sati, otvara svoja vrata za svu djecu  uzrasta do 15 godina. Prilika je ovo da zavire u svijet mašte, zabave, glume i putovanja.

Na izbornoj sjednici Skupštine AP “Neretva” Konjic koja je održana 15.oktobra, reizabrana predsjednica Ena Osmanović poručila je da će u naredne 4 godine fokus, između ostalog,  biti na Dječijoj sceni koja će imati prioritet kada su u pitanju gostovanja ali i rad na predstavama. Nedugo nakon ovog obećanja, AP “Neretva” započelo je realizaciju ove ideje  pa će tako u nedjelju u 12 sati u prostorijama Doma kulture otvoriti svoja vrata za svu djecu uzrasta do 15 godina.  

“Nadam se da će ovo biti prva u nizu aktivnosti od naših velikih akcija. Ovo je prvi put da se pravi događaj koji sadrži dramske radionice, igrice, predavanja, obilazak prostora, kostima..i svih stvari koje mi nudimo u AP “Neretva”, kako bi se djeca zainteresivala i postala naši članovi. “ poručila je Osmanović.

Trenutno Dječija scena broji oko 30 članova, a nakon nedjelje iz AP “Neretva” se nadaju da će ovaj brojka porasti.

“Uskoro ćemo početi sa radom na novim tekstovima  formiranjem grupa. Zato smo organizovali Dan otvorenih vrata kako bismo znali na koliko djece možemo da računati  i skladu s tim birati adekvatan tekst. Nakon formiranja grupa, pretpostavljamo da ćemo raditi minimalno dva teksta, jer očekujemo otprilike 2 do 3 grupe sa kojima ćemo raditi. Nadam se da će naši novi članovi biti zadovoljeni i da ćemo ispuniti njihova očekivanja” kazala je predsjednica AP “Neretva”, Ena Osmanović.

Upis traje do 1. decembra 2023. godine.

Osim pomenute Dječije scene, AP “Neretva” će posebnu pažnju posvetiti i Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva, njegovoj boljoj afirmaciji i zapaženosti. Također, planirana je i izrada monografije AP “Neretva” povodom 80 godina postojanja ove institucije u gradu Konjicu.

u nedjelju dan otvorenih vrata ap “neretva” konjic
U nedjelju Dan otvorenih vrata AP “Neretva” Konjic

radiokonjic.ba

10.11.2023.