back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Zrinjski: Jakirović zna kako večeras završiti posao protiv Tirane

Zrinjski je s tih 1:0 u Tirani odradio pola posla, a večeras će to pokušati završiti, potvrditi nastup u 3. pretkolu Konferencijske lige, u kojem čeka kazahstanski Tobol.

– Drugo poluvreme, rezultat je povoljan, što nas drži budnima. Imamo posla sa ozbiljnim protivnikom, videli smo gde možemo da budemo bolji, gde oni mogu više da nam ugroze. Vjerujem da će biti isto kao i sa Šerifom, da možemo bolje u uzvratu, da možemo postići gol, sažeo je na početku jučerašnjeg obraćanja novinarima selektor Zrinjskog Sergej Jakirović svoja razmišljanja pred večerašnji povratak s Tiranom. .
S Tiranom, koja je već u prvoj utakmici pokazala da je ozbiljna, koja ima gol iza sebe, s tim da gol Zrinjskog kao gosta više nema nikakvog značaja. A to znači da Jakirović jednostavno nema mogućnosti – može samo ponovo da napadne.

Željezničar ih nije ometao

– Nećemo braniti gol iz prve utakmice, to nije u našoj filozofiji, rekao je strateg Mostara koji jako dobro zna šta će Tirana uraditi i kako će igrati.
– Očekujem da će igrati na isti način, na kontre i polukontre. U Tirani su sve napravili, bili bi najopasniji da im stave čistu loptu pod noge, Xhixha i Seferi su polazne tačke svih njihovih napada… samo je pitanje da li će Brazilac Devid krenuti od početka ili će igrati u istoj postavi.
Zrinjski tokom vikenda nije igrao u istom sastavu, ali prema Jakirovićevim riječima – to nije razlog poraza od Željezničara, prvog domaćeg meča od marta 2021. godine…
– Nismo se puno osvrtali na Željezničar, jer smo došli do zaključka da smo to trebali riješiti u prvom poluvremenu. Prema zakonu velikih brojeva, takve utakmice su događaji. Mi smo iz Tirane, želimo da uradimo nešto u Evropi.

Mali problem sa Bilbijom

Plan je jasan, kao i njegovo izvršenje, onako kako ga plemići namjeravaju provesti. S obzirom da i dalje ima malih smetnji…
– Barišić je izašao protiv Željezničara, ali to je bila samo trenutna muka, kasnije je normalno trenirao. Nemanja (Bilbija) je pogođen u nogu, trebalo bi da bude na raspolaganju. Zlomislić je trenirao, vidjet ćemo da li će biti u konkurenciji…možda prije za Leotar. Jakovljević je počeo da trenira, trči odvojeno, od ponedeljka bi trebalo da trenira sa ekipom.
U svemu ovome samo je situacija oko Bilbije bila donekle zabrinjavajuća. Iako Jakirović nije djelovao previše zabrinuto. A možda je to samo dobro sakrio, jer ipak se radi o igraču koji je prošle sezone postigao rekordna 33 gola u prvenstvu…iako je i pored dva gola u prve četiri utakmice u sezoni propustio dosta prilika i time se zapravo uklopio u frustrirajući utisak neuvjerljive realizacije Plemenitosti.
– Naravno, Nemanja, ako ne može, neće igrati. A realizacija me ne brine, jer mi stvaramo šanse. Možda je riječ o koncentraciji, koju ćemo morati podići. Šteta jer ne postižete toliko šansi, to je frustrirajuće. Ipak, ne sumnjam da ćemo i ove sezone postići dosta golova.

Forma će doći, sada sve što je bitno prolazi

Problem je realizacija, a problem bi mogao nastati i zbog neopreznosti, ako Zrinjski zanemari opasnost koja može doći s druge strane terena.
– Moramo da pazimo na njihove kontre, jer su zaista dobri u tome. Plus, imamo protivnika koji nema šta da izgubi, rekao je Jakirović, koji je najavio mogućnost samo iznuđenih promjena u startnoj postavi, jer je, kako je istakao, odavao utisak da nije promašio ni protiv Željezničara.
– Vodili smo 60 minuta, izgubili tek posle izmena, on je napravio apostrof i istakao da ne želi još da priča o nekoj turbo-formi. Ne u ovom trenutku. Njega samo zanima da prođe dalje…

– Bilo bi katastrofalno da smo sada u formi, uprskali bismo poslednja dva meseca šampionata. Svaki tim se postepeno diže, mislim da se i mi dižemo. Videlo se to upravo protiv Želje u toj jednoj akciji koja se završila tako što je Janković pogodio Bilbiju…počelo je od golmana, desetak dodavanja, tome težimo.

Zrinjski, može se iščitati iz svakog reda, iz svake izjave, prvenstveno teži nastavku evropskog pohoda, a ako se nastavi večeras (utakmica počinje u 21 sat), Pod Bijeli brijego će se okrenuti prema Tobolu i nastaviti sanjati evropski proboj – o grupama…

Napisao: Slaven Nikšić
desk@dnevni-list.ba

The post Zrinjski: Jakirović zna kako završiti posao večeras protiv Tirane appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]