back to top
16.7 C
Konjic
2 Maja, 2024

Ivan Ljubičić pronašao bizaran razlog za historijski poraz Federera od Đokovića na Wimbledonu 2019. godine

Posle više od 5 sati igre, Đoković je pobedio 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 13:12 (3), sačuvavši dve vezane meč lopte na Federeov servis.

Trener Rodžera Federera i bivši hrvatski teniser Ivan Ljubičić sada je pronašao bizaran razlog zašto Federer nije slavio u ovom meču.

Prema Ljubičićevim riječima, tog dana je povrijeđen Federer.

„U to vreme je trenirao veoma pažljivo, bio je na 60 do 70 odsto svojih sposobnosti. Nije bio spreman”, rekao je rođeni Banjalučanin.

Ono što nema smisla u ovoj izjavi je činjenica da meč koji je Federer odigrao u finalu spada u meč njegove najbolje izvedbe ikada, što bi bilo nemoguće u svakom smislu da je Švicarac povrijeđen ili nedovoljno pripremljen.

Prethodno je Federer u polufinalu savladao Nadala u četiri seta, a onda je bio dovoljno spreman da sa Đokovićem igra pet sati i dobije dvije vezane meč lopte na svoj servis.

Navođenje nespremnosti za ovakav poraz deluje neozbiljno i ponižavajuće, pre svega samog Đokovića, koji je, sudeći po tenisu koji su i on i Federer tog dana prikazali, izgledao kao da igra sa 70 odsto svojih mogućnosti. , i uprkos tome uspio pobijediti u meču.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima