Konjičanka Eldina Kašić u izboru za “Hercegovku godine”

0

 “Hercegovka godine” je takmičenje koje se organizuje već 5 godina, a cilj je predstaviti uspješne žene i Hercegovinu onakvom kakva ona jeste, kazala  je urednica i kolumnistica portala  Hercegovka.net i predsjednica Organizacijskog odbora izbora “Hercegovka godine”  Daniela Škegro.

Da biste bile nominovane  za ovu titulu potrebno je da ispunjavate  dva uslova-   da ste Hercegovka i da ste pozitivan primjer svojoj okolini,  a konačnu odluku o tome ko će postati Hercegovka godine kroz facebook i instragram glasanje nosi glas naroda.

“Sve glasove zbrojimo i objavimo javno. Nijedan glas se ne može niti dodati niti oduzeti. Ono što ljudi izaberu jedino je što vrijedi, jer  nema tog stručnog žirija niti te osobe čiji je glas vrijedi više od glasa 100, 200 ili 500 ljudi. Osim glavne nagrade “Hercegovka godine” mi  imamo nagrade Organizacijskog odbora i nagradu stručnog žirija. Ovo je jedna jako lijepa prilika, zato glasanje traje tako dugo, da svi čuju za te žene, da se njihov uspjeh, posao i rad promovira” kazala je Škegro.

Nominovane Hercegovke  su na Facebook i Instagram stranici “Hercegovka godine”, te na stranici Hercegovka.net  predstavljene kroz fotografije i kratke biografije koje govore zašto su upravo one te koje zaslužuju ovu titulu.  

Takmičenje se odvija na principu glasanja na pomenutim stranicama , a glasati možete do petka 24. novembra tako što ćete fotografiju one žene za koju smatrate da zaslužuje nositi titulu “Hercegovka godine” označiti sa “sviđa mi se”.

https://www.facebook.com/photo?fbid=848977047235474&set=pcb.848977173902128&locale=hr_HR

https://www.instagram.com/hercegovka_godine/

https://docs.google.com/forms/d/1jfp9xzynSYKRQr3ZGJ-H-kV8aJfwMWOBmJUpQHDTppk/viewform?edit_requested=true&fbclid=IwAR1thSwUEX-DuqM-pVSJLmpCArpJmlzpJHB2aKOoJubs7BE953pozNQ7kn0

Među 18  nominovanih Hercegovki našla se i Konjičanka Eldina Kašić.

“Meni je stigao e-mail da sam nominovana za to takmičenje, a ja uopšte nisam znala ko me nominovao. Bilo je to iznenađenje moje kume, koja je smatrala da sam baš ja za tu titulu. “

A da je  21- godišnja Eldina Kašić kandidatkinja za ovu titulu mišljenja su i brojni građani Konjica koju su ovu mladu djevojku podržali svojim glasom.

Mnogi Eldinu poznaju kao djevojku koja sa svojim prijateljima pokrenula humanitarnu akciju “Ubaci sitnicu za osmijeh na licu”  koju planira realizirati i ove godine.

“Već dugi niz godina, moj prijatelj Naim Mustafić i ja organizujemo tu akciju koja traje od 1. decembra do 20. decembra. Skupljamo slatkiše, školski pribor, igračke i sve ono što čini jedan dječiji paketić. Do 25. decembra sve to pakujemo u velike pakete, a onda do 31. dijelimo djeci iz socijalno ugroženih porodica na području Konjica”

Želju da pomogne drugom Eldina je pokazala upisom u Medicinsku školu, a kombinacija altruističkog i avanturističkog duha ove mlade djevojke dovela  je do  GSS “Prenj” čija je članica.  Za radiokonjic.ba otkriva kako je to bilo na samom početku

“Za mene je bilo puno adrenalina. Ako dan traje 24 sata, a akcija 20 sati, uz toliko adrenalina imate osjećaj da niste  radili. Svi imamo isti cilj, da spasimo čovjeka, to je nešto što ne mogu opisati” kazala je Eldina.

Osim navedenog Eldina posjeduje crni pojas u karateu i mnoštvo osvojenih medalja, a  okušala se i kao skiperka na raftingu rijekom Neretvom. Pitali smo kako je prošao prvi spust ali i kako su reagovali ostali skiperi na jednu djevojku u timu.

“Odlično je proteklo. Ovo ljeto sam imala stvarno dosta posla, sa drugih čamaca skiperi su govorili da li je moguće da jedna djevoka uopšte može da vozi čamac, evo ja sam dokaz da može!”

konjičanka eldina kašić u izboru za “hercegovku godine”
Foto: Eldina Kašić

Za kraj Eldina je svim ženama poručila sljedeće:

“Niko na svijetu ne može biti jači od vas samih. Trebamo voditi borbu sa svojim umom i svojim tijelom. Tijelo nikada ne može biti jače od našeg uma i ako neke stvari razlučimo u svom životu  možemo doći do rješenja.”

Za 21- godišnju Eldinu, koja je na Facebook i Instagram stranci “Hercegovka godine” te na stranci Hercegovka.net predstavljena pod rednim brojem 2 možete glasati do 24. novembra.

radiokonjic.ba

20.11.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267