13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

Medžlis IZ Konjic: U džamijama prikupljeno 41.685 KM za nastradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić potvrdio je za radiokonjic.ba da je u petak u konjičkim džamijama prikupljeno 41.685 KM za nastradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji

“U akciji prikupljanja novčanih sredstava putem sergije u džamijama na području Medžlisa Islamske zajednice Konjic prikupljeno je 41.685 KM. Ovo je sergija koja je prevazišla i naša očekivanja, koja nije zabilježena do sada i koristimo priliku da se našim džematlijama zahvalimo i da iskažemo zadovoljstvo da su naši ljudi osjetili empatiju i da ovo bude naš vid podrške” – rekao je ef. Delić istaknuvši da je shodno instrukciji Rijaseta IZ u BiH akcija prikupljanja pomoći u potrebnim artiklima za Tursku i Siriju sa današnjim danom obustavljena.

“Mi smo danas dobili instrukciju od Rijaseta Islamske zajednice u BiH da privremeno napravimo pauzu. Prevelik je odziv i mi smo prinuđeni da napravimo pauzu dok se to sortira i da zamolimo džematlije, da se u narednim danima do naredne instrukcije suzdrže, a svoje donacije da dostave u Merhamet ili u Crveni križ. Odziv je i više nego očekivan i kada su u pitanju robne donacije i naši kapaciteti su u ovom momentu prevaziđeni u cijeloj IZ, te je uslijedila instrukcija u kojoj je od nas zatražena privremena pauza, dok se sve ne sortira i uputi tamo gdje je potrebno” – pojasnio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić.

radiokonjic.ba

14.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima