Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK ugostio gradonačelnika Grada Konjica

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić održao je sastanak s gradonačelnikom Grada Konjica Osmanom Ćatićem.

Ministar Velagić i gradonačelnik Ćatić razgovarali su o unapređenju saradnje između Ministarstva i lokalne zajednice, a sve u cilju poboljšanja oblasti obrazovanja, kulture i sporta.

„Opredijeljenost Ministarstva jeste da u narednom periodu zajedničkim snagama radimo na realizaciji aktivnosti koje će doprinijeti cjelokupnoj zajednici našeg Kantona, s posebnim akcentom na oblasti ovog resora. Kako bismo djelovali na tragu dosadašnjih pozitivnih praksi i kako bismo realizovali druge programe i projekte potreban je zavidan nivo koordinacije i saradnje, a siguran sam da ćemo tako sarađivati i sa Gradom Konjicem, kao i sa drugim jedinicama lokalne samouprave. Grad Konjic je do sada ulagao trud i napore u provedbi mnogih programa i aktivnosti koji su doprinijeli razvoju lokalne zajednice. S tim u vezi, nadam se da ćemo u vremenu koje je pred nama koordinacijom i zajedničkim radom nastaviti stvarati bolje uslove za naše građene “, rekao je ministar.

Gradonačelnik Ćatić uputio je čestitke ministru Velagiću i poželio sreću u daljnjem radu, te dodao da je saradnja različitih nivoa izuzetno važna za poboljšanje mnogih oblasti u našem Kantonu.

ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta hnk ugostio gradonačelnika grada konjica
Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK ugostio gradonačelnika Grada Konjica

„Lokalne zajednice u svim domenima djelovanja imaju svoje specifičnosti, pa tako i Konjic. Kao grad koji veliku pažnju poklanja oblasti obrazovanja i nauke, ali i isto tako i oblastima kulture i sporta, organizujući različite programe i projekte koji imaju međunarodni karakter, želimo sinergijskim djelovanjem sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK sve te programe podići na viši nivo, a eventualne probleme sa kojima se susrećemo u radu svesti na najmanju moguću mjeru. Posjeta Ministarstvu i upriličeni sastanak prilika su da ministru Velagiću poželim mnogo uspjeha u radu, sa željom da vrijeme koje je pred nama bude obilježeno značajnim projektima koji će doprinijeti boljim uslovima za obrazovanje, ali i kulturne i sportske aktivnosti svih stanovnika HNK i naše domovine Bosne i Hercegovine“, kazao je gradonačelnik Ćatić.

Ministarstvo obrazovanja nauke kulture i sporta HNK

radiokonjic.ba

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima