Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

U kampu Odreda “Neretva” Konjic se postavljaju kućice za proširenje smještajnih kapaciteta

Odred izviđača “Neretva” Konjic, uz podršku Grada Konjica, završava ovih dana postavljanje osam drvenih kućica odnosno bungalova u njihovom kampu na Boračkom jezeru, čime će se povećati smještajni kapaciteti za domaće, ali i inostrane goste i izviđače, kazao je Haris Hadžizukić, starješina Odreda izviđača “Neretva” Konjic.

u kampu odreda "neretva" konjic se postavljaju kućice za proširenje smještajnih kapaciteta
U kampu Odreda "Neretva" Konjic se postavljaju kućice za proširenje smještajnih kapaciteta

“To su mali bungalovi koji mijenjaju ustvari šatore. Danas u BiH nema kupiti izviđačkih šatora, koje smo mi navikli koristiti u proteklih pedeset godina, čak ih je teško naći i u regiji, tako da pravimo osam kućice koje su trajnije rješenje, a u koje se mogu smjestiti četiri osobe. Ukupno ćemo kada završimo ovu fazu imati 14 kućica u koje će moći stati 40-50 ljudi. Cilj je pojačati smještajne kapacitete u kampu, kako bi stvorili što bolje uslove za boravak naših članova i drugih izviđača i skauta iz BiH, regije, pa i Evrope i svijeta. Tako bi osvježili turističku ponudu i naš odred i Grad Konjic predstavili u što boljem svjetlu”-rekao je Hadžizukić.

u kampu odreda "neretva" konjic se postavljaju kućice za proširenje smještajnih kapaciteta
U kampu Odreda "Neretva" Konjic se postavljaju kućice za proširenje smještajnih kapaciteta

Planirano je, dodaje starješina Odreda “Neretva”, da se u kampu uradi i renoviranje kuhinje i drugih objekata kroz nekoliko faza zajedno s Gradskom upravom, kako bi kamp i Boračko jezero postali još privlačniji za izviđače iz BiH i drugih država. U ovoj godini Odred “Neretva” će biti domaćin i dva značajna izviđačka događaja, najavio je Haris Hadžizukić.

u kampu odreda "neretva" konjic se postavljaju kućice za proširenje smještajnih kapaciteta
default

“Nas očekuje smotra Saveza izviđača FBiH na Boračkom jezeru, a koja će okupiti od 15.do 22.jula oko 1000 učesnika iz cijele BiH i susjednih zemalja. To će biti višednevni i najmasovniji događaj za mlade u BiH. Očekujemo i rukovodstvo Svjetske skautske organizacije, jer su izviđači BiH dio ove porodice. Također, očekuju nas i izviđački susreti, što će biti prilika za takmičenja, provjeru svega onog što su savladali kroz izviđački program, ali i za druženje”-rekao je starješina Odreda izviđača “Neretva” Konjic Haris Hadžizukić.

radiokonjic.ba

03.01.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima