Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

U toku je humanitarna akcija “Ubaci sitnicu za osmijeh na licu”

U toku je humanitarna akcija “Ubaci sitnicu za osmijeh na licu” koju i ove godine u saradnji sa JU Centar za socijalni rad, organizuju naši mladi sugrađani Eldina Kašić i Naim Mustafić, a cilj je obradovati djecu iz socijalno ugrožnnih porodica. Akcija traje do 15. decembra.

Decembar je mjesec darivanja, zato su naši mladi sugrađani Eldina Kašić i Naim Mustafić još prije 4 godine, odlučili da u ovom mjesecu kroz humanitarnu akciju “Ubaci sitnicu za osmijeh na licu” poklonima obraduju djecu iz socijalno ugroženih porodica, uzrasta do 14 godina, na području grada Konjica.

Cilj ove akcije je prikupiti što više slatkiša, odjevnih predmeta, školskog pribora i svega što bi činilo jedan dječiji paketić, da bismo  obradovali djecu koja žive u socijalno ugroženim porodicama. Odlučili samo da obradujemo baš tu djecu koja može nisu u mogućnosti osjetiti čari Nove godine.”

Akcija traje do 15. decembra, a učestvovati možete tako što ćete u nekom od objekata u kojima su postavljene kutije, kako sam naziv akcije kaže – ubaciti sitnicu.

“Kutije supostavljene u trgovačkim radnjama: Bagi,  (Ovčari i Tušćica)  Trešnjo (Kolonija), Merušić (Orašje), Vrba (Glavičine), Bezistan (Lupoglav), Voćepromet (Drecelj, Željeznička i Prkanj),  Konjic travel d.o. o .(Most Bijela), zatim u knjižari “Fenix” (Centar), u knjižari “Gagiš , frizerskom salonu “Ida”, te u ugostiteljskom objektu “Dijalog”.

u toku je humanitarna akcija “ubaci sitnicu za osmijeh na licu”
Foto: Eldina Kašić

Također svoj doprinos mozete ostvariti i direktno :

Eldina Kašić : 062 726 433

Naim Mustafić: 061 846 071

Eldina i Naim, svakog drugog dana obilaze navedene objekte i prikupljaju donirane sitnice. Zadovoljni su odazivom, a Eldina izdvaja značajan doprinos učenika 7c razreda, JU “Prva osnovna škola”.

 Nakon završetka akcije, Naim i Eldina će prikupljene sitnice pakovati, da bi 25.decembra prema spisku iz Centra za socijalni rad počeli sa dostavom novogodišnjih paketića.

radiokonjic.ba

08.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima