Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Zimsko održavanje regionalnih puteva na području Konjica

Ministar saobraćaja i veza HNK Ivo Bevanda o potpisanim ugovorima: Za Konjic su zadužene tri firme a vrijednost ugovora je oko 500 hiljada KM

Ministarstvo saobraćaja i veza svake 4 godine provodi proceduru odabira izvođača po pitanju zimskog održavanja prometnica i nakon provedene procedure potpisuju se ugovori sa izvođačima za svaku godinu posebno. Ti ugovori vrijede do isteka 2024. i već je pokrenuta procedura za nove.

Novoizabrani ministar saobraćaja i veza u Vladi HNK Ivo Bevanda govorio je o tome za Radio Konjic.

zimsko održavanje regionalnih puteva na području konjica
ministar saobraćaja i veza u Vladi HNK Ivo Bevanda

„Kada govorimo o području Konjica ugovori su potpisani sa firmama Đogić d.o.o. Prozor-Rama, PBP d.o.o. Konjic, i HP Investing d.o.o. Mostar. Na području Konjica imamo 7 putnih pravaca u okviru održavanja, a na području kantona 13. Od navedenih firmi, izvođač Đogić d.o.o. je na pravcima R- 418b Prozor-Bilići, PBP d.o.o. Konjic je na pravcima R- 418b Buturović Polje – Konjic, R -435 Konjic-Borci na pravcu Borci – entitestka linija sa RS-om, i na liniji Ostrožac-Ljeskovik. Firma HP investing je na pravcima R-435 Borci – Ćesim i na dionici Velika poljana – Potoci to je  R-435a.“

Govoreći o vrijednosti potpisanih ugovora na području kantona za 13 putnih pravaca iznos je oko 1.107.000 KM a za područje Konjica 498.150 KM

                „Vrijednost ugovora za putni pravac Prozor – Bilići što je u nadležnosti firma Đogić d.o.o. iznos je oko 151 hiljada maraka, na pravcu Buturović Polje – Konjic koja je u okviru kantonalne linije Ostrožac-Ljeskovik i iznosi 122 hiljade maraka , vezano za liniju Konjic- Borci  iznos je 118 hiljada, Borci-Ćesim 105 hiljada, Velika poljana – Potoci koja je u okviru kantonalne linije Borci-Ćesim u iznosu 211 hiljada, i Ostrožac-Ljeskovik 122 hiljade maraka“ poručio je ministar Bevanda.

radiokonjic.ba

08.12.2023.

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima