back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Odobren helikopter OS BiH za gašenje požara koji je i dalje aktivan

Husein Hodžić pomoćnik gradonačelnika u službi za CZ i vatrogastvo Grada Konjica za Radio Konjic kazao je kako je odobren helikopter OS BiH, za kojeg su ranije uputili zahtjev kako bi im pomogao pri gašenju požara na nepristupačnom lokalitetu pored Boračkog jezera.
Kako nam je ranije kazao za pomoć su im se ponudili i pripadnici Federalne i Kantonalne uprave CZ Sarajevo.

odobren helikopter os bih za gašenje požara koji je i dalje aktivan
Odobren helikopter OS BiH za gašenje požara koji je i dalje aktivan

Što se tiče požara Hodžić je istaknuo da je on još uvijek aktivan ali da ne postoji opasnost za objekte koji se nalaze u blizini.


“Požar je i dalje aktivan, ušao je u dosta nepristupačno područje, gdje je velika strmina 90 do 100%. Nije moguće gasiti ništa tu sa zemlje. Ovaj dio što se odnosi na kuće, taj dio je lokalizovan i ugašen. Odbranjene su kuće, ne postoji opasnost za objekte. Jedino će u narednom periodu predstavljati problem taj što se požar proteže iznad puta Konjic- Boračkog jezero-Glavatičevo. Postoji mogućnost obrušavanja ovih stabala, panjeve ili što se maloprije desilo, da se jedan kamen obrušio. Znači moramo biti tu, kontrolisati konstantno, te biti u pripravnosti”, istaknuo je.

radiokonjic.ba

15.07.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]