Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Održan sastanak na temu Program zadržavanja mladih u BiH – Opšta mobilizacija

Sastanak sa predstavnicima općina/gradova u sklopu kojeg je prezentiran Akcijski plan i Strategija za mlade HNK 2023-2028.

Članovi Tima za izradu i implementaciju Akcijskog plana i Strategije za mlade Hercegovačko-neretvanskog kantona 2023-2028, koji uključuju i predstavnike Ministarstva, uz podršku Centra za omladinski razvoj  Proni i Udruženje građana „NEŠTO VIŠE“ imali su priliku da se kroz primjer dobre prakse aktivno uključe i pruže podršku u kreiranju omladinskih politika i mjera na lokalnom nivou,  kada je riječ o mladima, i to kroz konkretnu saradnju s općinama i gradovima.

U okviru granta projekta Evropske unije pod nazivom „Opšta mobilizacija”, kojeg realiziraju Udruženje građana „NEŠTO VIŠE“ i Udruženje PRONI Centar za omladinski razvoj, u protekle dvije godine, zajedno sa vladinim sektorom, aktivno rade na kreiranju i realiziranju javnih politika i uključivanju mladih u iste, a sve u cilju rješavanja problema na polju obrazovanja, zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja, stipendiranja, ostanka mladih i drugih pitanja koja su od važnosti za mlade u Bosni i Hercegovini.

radiokonjic.ba

Ministarstvo obrazovanja nauke kulture i sporta HNK

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima