back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

POVRATAK NA VELIKA VRATA: Olga Danilović niže uspjeh!

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u polufinale WTA turnira u Lozani savladavši domaću teniserku Simonu Voltert sa 2-1, po setovima 6:4, 4:6 i 7:6 (7:5).

Obje igračice su držale svoje servise u prvom setu, sve do 4-4, kada je naša teniserka spasila tri brejk prilike, a onda je u narednom gemu iskoristila svoju drugu za prednost od 5-4. Svojim servisom je završila set bez izgubljenog poena.

Mlada srpska teniserka nastavila je u istom ritmu i na početku drugog seta, kada je odmah bez izgubljenog poena slomila protivnicu, a potom materijalizovala prednost i povela sa 2:0. Ipak, dozvolila je protivnici da se vrati u meč, a potom brejkom u posljednjem dugom gemu direktno izjednačila rezultat u setovima.

A Olga je u odlučujućem setu slomila protivnicu na startu, iskoristivši treću priliku. Ipak, Švajcarka je već u narednom gemu iskoristila svoju treću priliku, a potom novim brejkom došla do 3:3. Ipak, naš teniser je uzvratio brejk u devetom gemu, a potom sigurnim servisom izjednačio na 5:5.

Potom je uslijedio taj-brejk, koji je obilovao mini-brejkovima, ali se Danilović bolje snašao u takvom odnosu snaga.

U polufinalu će igrati protiv svoje stare poznanice, Ruskinje Anastasije Potapove, koja je bila bolja od Nemice Noumeier sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:2.

www.sportskacentrala.com

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]