back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic će 18. i 19 aprila biti domaćin godišnje MS Community BiH konferencije

Riječ je o jednom od najznačajnijih IT događaja u...

Klis sa Slogom odigrao 2:2

FK Klis je danas u Gornjem Vakufu/Uskoplje odigrao neriješeno...

Klizanje tla u naselju Bijela u Mostaru

Iz OC CZ HNK su jutros saopštili da je...

Danas je Svjetski dan zdravlja – Vaše zdravlje je vaše pravo

Svjetski dan zdravlja, koji se obilježava svake godine 7....

Nova pobjeda KK Konjic

KK Konjic je večeras pobijedio Čelik iz Zenice na...

Novak Đoković Predvodi Listu Igrača

U Visokom će 13. jula 2022. biti otvoren Teniski kompleks sa dva vrhunska terena, tvrdim i šljakom. Svoj dolazak je potvrdio najbolji svjetski Teniser svih vremena, sa 373 sedmice provedene na teniskom tronu, Novak Đoković (Srbija). Uz njega, u egzibicionim mečevima će nastupati reprezentativac Hrvatske i jedan od najboljih svjetskih igrača u dublu Ivan Dodig, zatim najbolji slovenački Teniser Aljaž Bedene i jedan od četiri bh. profesionalna Tenisera Aldin Šetkić. Njihovi međusobni susreti očekuju se u periodu od 16-19 sati.

Na simboličan način terene će otvoriti kadetski reprezentativci do 12 godina: Italija-BiH, Slovenija-Srbija, Hrvatska-Makedonija. Njihovi susreti će trajati u periodu od 10-15 sati.

Nakon teniskih mečeva posjetioci će imati priliku da prisustvuju modnoj reviji i kratkom koncertu prvaka sarajevske opere Marka Kalajanovića (Beograd) te pijaniste profesora Bartolomeja Stankovića (Visoko). Voditeljica programa će biti Vanja Semić (Sarajevo).

Investitor teniskog kompleksa je privredno društvo ‘Bosanske piramide d.o.o’ iz Visokog. Manifestacija otvaranja se odvija pod sportskim pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Teniskog Saveza BiH. Očekuje se da će Novaku Đokoviću biti uručena povelja zahvalnosti za širenje duha olimpizma i saradnje.

Ovaj Teniski kompleks će imati ulogu regionalnog Centra za pripreme vrhunskih Tenisera, muških i ženskih seniorskih i juniorskih reprezentativaca. Planirani su i godišnji egzibicioni mečevi najboljih Tenisera

Ulaznice se mogu kupiti od 15. juna na blagajni pred ulazom u tunele Ravne u Visokom ili rezervisati na e-mail: [email protected] 

Tenis/spektakl-na-otvaranju-teniskih-terena-u-visokom-novak-dokovic-predvodi-listu-igraca-767820″>sport1.oslobodjenje.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima